Liikluskaamerad viisid kihutaja arestikambrisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Andrus Eesmaa

Pärnu maakohus saatis täna 20 päevaks arestimajja Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel kiiruskaamerate mõõtmispiirkonnas kihutanud noormehe, kel tuvastati menetluse käigus teisigi rikkumisi.

Politsei teatel ületas täna karistuse saanud noormees 4. mail Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel kiirust, kui kaks kiiruskaamerat fikseerisid ühel korral pea 60 km/h ning vaid minuteid hiljem pea 30 km/h suuruse kiiruseületamise.

Hilisema menetluse käigus selgus, et juhil puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus. Politsei oli noormehe juba 18. jaanuaril selle eest rooli tagant kõrvaldanud. Peale selle oli sõiduk nõuetekohaselt ümber registreerimata ja sel puudus kohustuslik kehtiv liikluskindlustuse poliis.

Lääne prefektuuri kohtuväline menetleja Keity Liivakivi nõudis kohtus liiklusrikkujale aresti, sest noor mees omas juba kehtivaid karistusi liiklusalaste rikkumiste eest.

Liivakivi sõnutsi on arest mõjukam kui seni määratud rahatrahvid ja mõjutab loodetavasti isikut tulevikus väärtegude toimepanemisest loobuma.

Pärnu maakohus mõistis mehele 20päevase aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles