Rahva Raamat avas Port Arturis uue poe

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Raamat avas Port Artur 2 kolmandal korrusel uue raamatupoe.
Rahva Raamat avas Port Artur 2 kolmandal korrusel uue raamatupoe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Pärnus Port Artur 2 kolmandal korrusel avatud Rahva Raamatu poes läks esimesena kaubaks esoteerika- ja eneseabiteemaline teos.

Vast avatud ja endisest avaram Rahva Raamat pakub võimalust tellida raamatuid, mida kohapeal parajasti saada pole, mõnest teisest Rahva Raamatu esindusest. Seda lahendust ostudebüüdi teinud klient kasutaski.

Pärnu Keskusest Port Arturisse kolinud Rahva Raamatu Pärnu kaupluse juhataja Kristel Vaga ütlust mööda pakutakse oluliselt suurenenud müügipinnal ostjatele enam lugemisvara kui varem. Samuti võimaldab ruumikus laienenud sortimenti paremini eksponeerida.

“Raamatupood pole enam pelgalt ostmiskoht, ta on tark meelelahutus: siin saab teadmisi, kohvi nautida, lastega aega veeta,” tähendas Vaga.

Kuigi poest leiab nüüd E-lugerid ja peagi lisandub muusika kuulamise võimalus, on Rahva Raamatus rõhk endiselt kirjandusel. Vaga rõhutas, et ühest keskusest teise kolimine teoste hindu ei kergitanud.

Kohviku ja raamatuäri sõbralik sümbioos jätkub uues poeski. Kui varasemas poes oli kohvikuala koondunud kaupluse keskele, siis nüüd asuvad kohvilauad üle poe laiali.

“Hubasuse tõime oma eelmisest asukohast siia kaasa ning nüüd on meil tõeline kohvik-raamatupood,” sõnas Rahva Raamatu turundusjuht Anu Vagenstein.

Asukohamuutuse kohta sedastas Vagenstein, et ilmselgelt on pärnakas Port Arturi paremini vastu võtnud kui Rahva Raamatu eelmise asukoha. “Ja meie tuleme ikka sinna, kus on meie klient,” märkis turundusjuht.

Vaga sõnutsi on kauplusel kujunenud Pärnus välja püsikunded, kes pea iga päev astuvad poest läbi, võtavad kohvi, puhuvad pisut juttu ja uurivad teoseid. Müüjatele tuuakse lilli ja šokolaadi.

Juhataja avaldas lootust, et uues poes hakkab toimuma senisest rohkem raamatuesitlusi ja kohtumisi lugejatega. “Kui varem oli neid suhteliselt harva, nii korra kuus, siis edaspidi tahaks neid korraldada üle nädala või isegi iga nädal,” lausus Vaga.

Esimene esitlus verivärskes poes leiab aset juba homme, kui doktor Galina Suidre räägib Elina Hytöneni teosest “Suur Hiina meditsiini käsiraamat”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles