Lasteaed ja kool said suuremaks ja soojemaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaias Pillerpall ja samas majas asuvas toimetulekukoolis on endisest soojem ja ruumi rohkem.
Lasteaias Pillerpall ja samas majas asuvas toimetulekukoolis on endisest soojem ja ruumi rohkem. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus Pillerpalli lasteaias ja toimetulekukoolis lõppesid kolm kuud kestnud ehitus- ja rekonstrueerimistööd.
 

Lasteaia Pillerpall ja toimetulekukooli ühine hoone oli väga halvas seisus ja ruumikitsikuses ning see segas juba mõnda aega lasteaia ja kooli tööd. “Aknad ei pidanud sooja ja neid ei saanud halva seisukorra tõttu avada, fassaadi paneelide vahel olid suured praod ja hoone kanalisatsioonisüsteem oli amortiseerunud,” kirjeldas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo remondieelset olukorda.
 
2010. aastal koostati hoonele energiaaudit, mille raames töötati välja energiasäästumeetmete pakett. Lõppenud tööde käigus tehti ära esimene etapp: Aknakoda OÜ vahetas välja hoone kõik aknad ja Pärnu REV AS sai valmis juurdeehituse, mille tulemusena on toimetulekukoolil uued ruumid hooldusklasside jaoks. Osaliselt vahetati välja hoonesisesed kütte-, vee- ja kanalisatsioonitorud.
 
Projekti kogumaksumus oli 226 113 eurot, sellest linnaeelarvest 194 157 eurot ja regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi vahenditest 31 956 eurot, mida kasutati akende vahetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles