Audru kool tähistas aastapäeva

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilistlane Margit Kaar meenutas oma kooliaega Audru kooli praegustele õpilastele.
Vilistlane Margit Kaar meenutas oma kooliaega Audru kooli praegustele õpilastele. Foto: Erakogu

Eile varahommikul tervitas Audru koolijütse majja sisenedes lastele tuttav tegelane Nublu, kes kõrvuti kooli juhtkonnaga kõigile õppeasutuse aastapäeva puhul õnne soovis ja kommi jagas.

Audru keskkooli õppealajuhataja Sirje Suurevälja märkis, et piduliku päeva muutsid veel lustakamaks vilistlased, kes andsid õpilastele ainetunni, kus teemaks meenutused Audru kooli elust aastate tagant.

Kunagised õpilased pajatasid praegustele õppuritele oma tollastest koerustükkidest, peidukohtadest, lemmikmängudest, koolitoidust ja paljudest muudest koolieluga seonduvatest mälestustest. Meenutati koolivormi ja legendaarseid õpetajaid.

“Vahva oli, et mõni vilistlane oli kaasa võtnud oma lapsed, et neile näidata seda kooli, kus vanemad kooliharidust said,” rääkis Suurevälja.

Päev jätkus aktustega, kus õpilased kandsid ette aastapäevaks kirjutatud omaloomingulisi luuletusi. Ettekandele tuli 26. lennult oma koolile kingitud laulgi.

Päev oli Suurevälja sõnutsi eriline ka seetõttu, et kooli aastapäeva tähistamine langes kokku direktor Peep Eenraidi sünnipäevaga. Audru koolis töötab kuus pedagoogi, kes sama kooli vilistlased.

Audru kooli ajalugu ulatub 1687. aastasse, kui E. G. Forseliuse seminari lõpetanud Reinu käe all õppis Audrus 17 poissi.

1939. aasta 8. oktoobril õnnistati praegune koolihoone ja Audru kuueklassilise algkooli direktorina asus tööle Jakob Tamm. 1962. aastast töötas kool kaheksaklassilisena ja 1982. aastal muudeti õppeasutus keskkooliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles