Saulepi kodukandipäeva külastas üle 500 inimese

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saulepi piirkonna veerandsaja aasta pikkuse traditsiooniga kodukandipäeva külastas üle 500 inimese. Teiste seas väisas üritust Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, kes avas Kulli küla esimese välijõusaali.

Lääneranna küladest koosnev Saulepi tähistab kodukandipäeva iga viie aasta tagant, sel korral peeti ühiselt pidu juba viiendat korda. Seekord kandis kodukandipäev nime „Ma tahaksin kodus olla”. MTÜ Saulepi Külaseltsi juhatuse liikme Maris Adleri sõnutsi sai nimi valitud seepärast, et tähistada õnnestus koos Eesti Vabariigi 100. aastapäevaga.

Üritus algas Kulli küla esimese välijõusaali avamisega. Lindi lõikasid pidulikult läbi Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ja MTÜ Saulepi Külaseltsi juhatuse esimees Ivo Uutar. „Me ei olnud kindlad, kas saame selle õigeks ajaks valmis, aga nüüd on ta meil paigas,” rääkis Adler.

Laval algas päev töötoaga söödavatest metsataimedest, sellele järgnes meeleolukas etteaste ansamblilt Pange Poisid. Palju põnevust pakkus teadusteater Kolm Põrsakest ja päeva lõpetas ansambel Metsik Lääs.

Külaplatsil toimus laat-kirbuturg, lapsed said hullata Batuudijussi batuutidel, mängida minifarmis ja proovida ratsutamist. Liiklusohtuse ennetustöö korraldas maanteeamet koostöös Aide autokooliga: üles oli seatud pöörlev auto, peatoe-, kaalu- ja turvavööstend. Samal ajal tehti teavitustööd jalakäija ja jalgratturi teemal.

Lääne-Eesti pommigrupi juhtivdemineerija Eimar Täht jagas teadmisi, kuidas ohutult käituda leitud lõhkeseadmega, peale selle tekitas elevust näitliku miinivälja läbimine. Kohalikus seltsimajas oli avatud Saulepi-Varbla-Vatla-Paadrema nobenäppude sokinäitus „Sajajalgse sada sokki” ja Vatla Mõisa keraamikaringi näitus „Sada pitsi keraamikas”. Külaselts tegutses heategevuslikus kohvikuski.

Järjekorras kuues Saulepi kodukandipäev toimub viie aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles