Pärnakas istub Itaalias trellide taga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eest pagenud noormehele määrati teo eest maksimaalne karistus.
Politsei eest pagenud noormehele määrati teo eest maksimaalne karistus. Foto: Ain Protsin/Postimees

Nende eestimaalaste hulgas, kes Itaalias juveeliröövide toimepanemise eest vangi mõisteti, on pärnakas Kaius Jaanis, kes kannab sealses vanglas kümneaastast vangistust.


Möödunud aasta märtsis kirjutasime, et 33 Eesti elaniku hulgas, keda Itaalia sealsetes juveeliröövides kahtlustatavana välja nõuab, on pärnakad Franek Bondarev, Kaius Jaanis ja Indriko Nurmoja.



Nüüd teatas Eesti Ekspress, et esialgsest 33 kahtlustatavast istub trellide taga veel vaid kaheksa meest. Neist kolm kannab 12 aasta pikkust vangistust, kümneks aastaks mõisteti trellide taha Kaius Jaanis. Ühele juveeliröövis süüdi mõistetule mõistis kohus üheksa-aastaase vangistuse, kolm said viis aastat. Lehe andmetel sai ülejäänud seltskond veel lühema vangistuse ja on nüüdseks vabad, osa kahtluse saanutest mõisteti aga tõendite puudumisel õigeks.



Kas Bondarev ja Nurmoja on süüdi- või õigeksmõistetute hulgas, lehest ei selgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles