Piltuudis: pärnaka päevalill kasvas niisama kõrgeks kui naabrimehe õunapuud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Karikakra tänava aias kasvavad nelja meetri kõrgused päevalilled.
Pärnus Karikakra tänava aias kasvavad nelja meetri kõrgused päevalilled. Foto: Arno Aasa

Pärnus Karikakra tänaval elava Arno Aasa kompostihunniku kõrval kasvama läinud päevalilled on sirgunud niisama kõrgeks kui naaberaias kasvavad õunapuud.

Aasa sõnade kohaselt mõõtis ta päevalillede kõrguseks neli meetrit.

Aasa ütles, et pole päevalilledele suve jooksul erilist tähelepanu pööranud, sest kuuma ja kuiva suve vältel on kogu hool läinud teistele aias kasvavatele taimedele.

“Nad on ise kasvanud, kastmiseks pole mul aega olnud,” seletas mees, kelle jutu järgi läksid kõrgeks kasvanud taimed kasvama ilmselt talvel lindudele söögiks pandud seemnetest. “Ju mõni seeme pudenes maha ja läks kasvama.”

Aiandushuvilise mehe arvates paistab kompostihunniku kõrval asuv kasvukoht taimedele soodne olevat.

Aasa lisas, et on varemgi päevalilli kasvatanud, kuid nii pikaks kui tänavu pole need kunagi sirgunud.

Ametlikult fikseeritud Eesti rekordini annab Karikakakra tänava aia hiigeltaimel veel kosuda. Kuus aastat tagasi kasvatas viljandlane Eduard Leemet seni teadaolevalt Eesti kõige kõrgema päevalille. Rekordtaime varre pikkus õisikuni oli viis meetrit 50 sentimeetrit. Taim mõõdeti üle toona oktoobri alguses.

Guinnessi rekordit hoiab päevalill 8,75 meetriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles