Võistulaulmise "Sügisulg" finaali jõudis 58 noort lauljat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte solistide konkursi "Sügisulg" grand prix võitis 15aastane Rael Rent, kes esitas laulu "I Will Always Love You".
Noorte solistide konkursi "Sügisulg" grand prix võitis 15aastane Rael Rent, kes esitas laulu "I Will Always Love You". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus jõudis lõpule linna ja maakonna noorte solistide võistulaulmine "Sügisulg", mille kahele finaalkontserdile pääses 58 lauljat, kellest noorimad olid vaid kolmeaastased.

Suure võistulaulmise lõpetas traditsiooniliselt kõige nooremate oma vanuserühma võitjate kontsert teatrimajas, vahendasid ERRi teleuudised.

Tänavune "Sügisulg" oli arvult üheksas, eelvoorud tõid kokku 180 lauljat. Mis võitjatest edasi saab, on paljuski nende endi ja juhendajate teha.

"See on ainult stardipakk või lävepakk edasiminekuks igaühele ja ikkagi nemad ise teevad kõige suurema töö ära, ja see on nende jaoks võimalus," ütles Pärnu Kontserdibüroo produtsent Helen Erastus. "Neid pannakse siin tähele. Küll ma olen poole kõrvaga kuulnud, et järgmisel aastal tuuritab taas "Laulukarussell" ja meie eelvoorude žürii valis juba välja lapsed, kes pääsevad sellele konkursile."

Võistluse grand prix' viis koju Rael Rent, publikupreemia pälvis Ivo Leesaar. Lauluõpetajate grand prix läks tänavu Anne Uusnale, kelle õpilastest jõudis võitjate hulka tervelt 14 noort solisti.

Ümmarguse järjekorranumbriga kümnes "Sügisulg" ootab võistlejaid kuu aega vähem kui aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles