Kooli juubelinädal algas rongkäiguga

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile algas nädal Pärnu ühisgümnaasiumi perele klassijuhatajatunniga, kus kuulati raadiosaadet oma kooli ajaloost. Hiljem kulges kogu koolirahvas rõõmsas rongkäigus kontserdimajja aktusele.

“Heia-heia, hipp-hopp, ühisgümnaasium on tipp-topp!” rõkkasid kõige väiksemad ühisgümnasistid õhupallide ja lippudega vehkides, kui sametistes koolimütsides rivi peatus Hansagümnaasiumi ees.

Juubilarkool kinkis Hansagümnaasiumile lilled, kuna just seal, Kooli 13 tegutses ühisgümnaasium aastaid tagasi. Lilled viidi Kuninga tänava ja Vanalinna põhikoolilegi, millega ühisgümnaasiumil on samuti ajaloolised sidemed.

Rongkäigus kontserdimajja jõudnud, koguneti aktusele ja vaadati muusikali “Ühisev muusika”, kus astus üles üle 40 õpilase. Lavastus jutustas muusikali tegemisest koolis, selle liikumisseaded tegi Marko Sassjan, muusikaline juhendaja oli Kadri Keskküla.

Juubeliüritused algasid juba reedel, kui pidulikul vastuvõtul anti õpetajatele üle kooli rinnamärgid.

Laupäeval oodatakse vilistlaste päevale kõiki kooli endisi õpilasi ja õpetajaid. Päev algab Kooli tänava valges koolimajas, kus 12–15 meenutatakse möödunud aastaid.

Kell 13 mängivad 9. klassi õpilased Maaja Hage loodud “Vaimude tundi valges majas”. Keskpäevast alates on Mai tänava koolimajas avatud uste päev ja õpilastööde näitus, aulas saab vaadata vanu fotosid ja filme.

Laupäeva õhtul tuleb vilistlasõhtu Endla teatris, aktusel tuuakse taas lavale kooli muusikal, järgneb meelelahutusprogramm südaööni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles