Galerii: rohelist kütust immitseb Audru muuseumi ümbruses maa seest ilmselt veel päevi

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rohelised saepuruga kaetud lombikesed, kühveldavad töömehed ja fotoaparaatidega olukorda kaardistavad keskkonnainspektsiooni ametnikud – selline pilt avanes täna Audru muuseumi ees.

Teisipäeva pärastlõunal juhtus õnnetus kütusepaagi täitmisel ja majja voolas kaks tonni kütteõli, mis reostas hoone ümbrusegi.

Nimelt ütles tankimisel üles üks toru liidetest ja kogu keldris asuvasse mahutisse mõeldud kütus voolas keldri põrandale. Sealt imbus laguunroheline vedelik läbi vundamendi pinnasesse.

“Pilt ei ole siin päevavalguses hinnatuna tegelikult nii hull, kui arvasin õhtul olevat,” ütles keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus õnnetuspaigal.

Keset muuseumi hoovi seisis kaks umbes tonni kütust mahutavat paaki. Neis oli kütteõli, mis suudeti kokku koguda.

Lähedalt voolava jõe ääres olid poomid, kuid vähehaaval immitses reoaine sellest läbi ja voolas jõega kaasa. Päästetöötajad ja keskkonnaametnikud otsustasid poome juurde paigaldada. Lisatõkkeid hakati otsima, sest Pärnus päästeametil neid enam polnud. Variandina käidi välja küsida poome Pärnu sadamalt või tuua need kaugemalt, näiteks Lihulast või Haapsalust. “Kuidas kõike lahendama hakkame, alles selgub,” märkis Lääne päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Tõnno Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles