Metsä Wood pälvis aasta tööandja tiitli

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis ametlikult tööd alustanud Metsä Woodi Pärnu tehases oli aasta lõpus palgal juba üle 100 töötajat. Kui tootmine saavutab täisvõimsuse, saab ettevõttes tööd umbes 200 inimest.
Mullu augustis ametlikult tööd alustanud Metsä Woodi Pärnu tehases oli aasta lõpus palgal juba üle 100 töötajat. Kui tootmine saavutab täisvõimsuse, saab ettevõttes tööd umbes 200 inimest. Foto: Mailiis Ollino

Töötukassa tunnustas Metsä Woodi Pärnu vineeritehast Pärnumaa 2018. aasta tööandja tiitliga.

Mullu augustis ametlikult tööd alustanud tehase palgal oli aasta lõpus juba üle 100 töötaja. Kui tootmine saavutab täisvõimsuse, saab Pärnu tehases tööd umbes 200 inimest.

“Kaks aastat tagasi tulid Metsä Woodi esindajad töötukassasse jutuga, et järgmiste aastate jooksul vajab Pärnusse tulev ettevõte endale 200 töötajat. Nüüdseks on Metsä Wood värvanud Pärnus tööle umbes 100 inimest. Samuti on kasutatud programmi “Tööta ja õpi” võimalusi ja töötajad on läbinud töötukassa toel koolitusi,” põhjendas töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.

„Metsä Wood on töötukassale silmapaistev partner, keda iseloomustab oma töötajatest hoolimine. Metsä Woodi tulek Pärnusse on kindlasti väga oluline kogu maakonnale, sest lisandunud on palju väärt töökohti,” lausus Mets.

Metsä Woodi Pärnu tehase personalijuhi Merite Liidemaa-Pärna sõnade kohaselt teeb töötukassa tunnustus ettevõttele suurt au.

„Oleme aasta jooksul palganud üle 100 töötaja, see on olnud väga kiire, töörohke ja põnev aeg. Töötukassa tugi ja kogemused on meile palju abiks olnud. Usume, et hea koostöö jätkub, sest palkame järk-järgult töötajaid juurde,“ avaldas personalijuht.

Liidemaa-Pärna jutu järgi pakub ettevõte kõigile tööletulijatele põhjalikku koolitust, mis lubab töötada eri liinidel.

„Tööletulijatelt ei oodata kogemust tööstuses. Pigem on tähtis huvi valdkonna vastu, valmisolek meeskonnatööks ja võimalus töötada vahetustega,“ seletas personalijuht.

Metsä Woodi Pärnu tehas valmistab kasevineeri, mida peamiselt kasutavad ehitus- ja transporditööstus.

Pärnu vabriku tooraine kasespoon valmib Kesk-Soomes Äänekoskis. Seda valmistatakse Soome päritolu puidust, mida hangitakse peamiselt Metsä Grupi omanike metsadest. Äänekoski spooni- ja Pärnu kasevineeritehas moodustavad terviku, mis peab sujuvalt toimima. Siinne tehas plaanib täisvõimsuseni jõuda 2020. aastaks ja värvata veel sadakond töötajat.

Pärnu tehase ehitus algas 2017. aasta aprillis ja see valmis mullu kevadel. Tootmine algas ametlikult 27. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles