Tori vald ostab Sindi kutsekeskkooli peahoone, et see kolemaja linnapildist kaotada (2)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Sindi kutsekeskkooli hoone on amortiseerunud ning ootab lammutamist.
Endine Sindi kutsekeskkooli hoone on amortiseerunud ning ootab lammutamist. Foto: Henn Soodla

Täna võttis Tori vallavolikogu vastu otsuse, et ostetakse Pärnu maantee 26 endine Sindi kutsekeskkooli hoone.

Vana õppehoone on lagunenud ja varisemisohtlik. Siiani ei olnud seda muret võimalik lahendada, kuna tegemist oli eraomandiga. Vallavalitsuse läbirääkimised omanikuga, kes elab välismaal, kandsid lõpuks aga vilja ja vald ostab kinnistu 26 000 euroga. “Ostmine on meile praegu ainus variant. Kui me ei osta ja hakkame kuidagi ettekirjutustega seda lammutamist nõudma, on väga raske omanikuni jõuda, kuna ta elab teises riigis. Ühe korra juba proovisime seda teed, siis see kiri jõudis meieni tagasi. See on ainus kiire lahendus,” selgitas valla avalike suhete spetsialist Katariina Vaabel.

Selleks, et kesklinnas muuseumi kõrval asuv plats saaks korda, taotletakse sihtasutuselt KredEx toetust hoone lammutada. Vaabeli sõnutsi muid plaane kinnistuga praegu ei ole.

KredEx toetab kasutuseta, munitsipaalomandis või hoonestusõigusega kinnistul asuva elamu ning haridus- ja teadushoone osalist või täielikku lammutamist, lammutusjäätmete käitlemist ja krundi korrastamist, sealhulgas haljastust.

Toetuse määr moodustab kuni 70 protsenti projekti abikõlblikest kuludest. Maksimumsumma taotleja kohta on 100 000 eurot.

Kokku on vallal plaanis KredExi toetuse abil Sindis maatasa teha kolm lagunenud ja tühjana seisvat hoonet: Kooli tänaval väike, kolme korteriga põlenud elamu ja peale kunagise kutsekeskkooli peamaja selle taga asuv Pärnu mnt 22 amortiseerunud õppehoone.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles