Pildid: omaaegne koolihoone ei ligune enam vihma käes

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja säilimise seisukohast oli hädavajalik lagunenud ja vett läbi laskev katus välja vahetada.
Maja säilimise seisukohast oli hädavajalik lagunenud ja vett läbi laskev katus välja vahetada. Foto: Karoliine Aus

Kultuurimälestiste registrisse kuuluv kunagine Selja kooli hoone sai uue katuse.

Selle vana maakividest majaga oli kaks varianti: kas investeerida lagunenud katuse remonti ja otsida ehitisele rentnik või müüa hoone ja leppida selle asemele tõenäoliselt rajatava karjääriga, kuna sellel alal on väärtuslikud kruusavarud.

Mullu novembris rahvakoosolekul jõudsid kohalikud ja vallaametnikud aga ühiselt otsuseni, et maja säilitatakse: otsitakse rentnik, kes hoonele elu sisse puhuks. Pakuti välja, et hoone võiks kasutust leida näiteks majutusasutuse, laste mängutoa või Selja kompleksse ärimajana, kus tegutseksid ilusalong, spordisaal ja taluturg.

Selja algkool lõpetas töö 2011. aasta kevadel.
Selja algkool lõpetas töö 2011. aasta kevadel. Foto: Karoliine Aus

Selleks, et hoone kasutuskõlblik oleks, oli hädavajalik lagunenud ja vett läbi laskva katuse vahetus, mille vald võttis enda kanda.

Katusetöödega alustati 7. jaanuaril ja nüüdseks on need valmis. Maja tuleviku ja võimaliku rentniku asjus ei ole Tori valla majandusosakonna juhataja Jüri Puusti sõnutsi veel arengut toimunud.

Selja vallakooli vana hoone ehitati 1872. aastal, kuid see põles maha novembris 1899. Ehitati uus koolimaja, mis tegutses seal 1992. aastast 2011. aasta kevadeni. Pärast seda on hoone seisnud kasutuseta.

Majale loodetakse leida üürnik, kes väärikale majale jälle elu sisse puhub.
Majale loodetakse leida üürnik, kes väärikale majale jälle elu sisse puhub. Foto: Karoliine Aus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles