Rõõmsate laste festival soovib muuta Rannapargi nime

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Rannapargis toimunud rõõmsate laste festival tõi mullu kokku üle 7000 külastaja.
Pärnu Rannapargis toimunud rõõmsate laste festival tõi mullu kokku üle 7000 külastaja. Foto: Madis Sinivee

Sel suvel neljandat korda Pärnu Rannapargis toimuva rõõmsate laste festivali korraldajad sooviksid, et seda pargiosa hakataks kutsuma rõõmsate laste Rannapargiks. Festivali korraldajad tegid Rannapargi poolitamise ja ühe osa nime muutmise kohta avalduse Pärnu linnavalitsuselegi.

Festivali kommunikatsioonijuhi Kerstin Raja sõnutsi oli ettepaneku eesmärk juhtida tähelepanu Rannapargi vähem tuntud alale ja vähendada segadust suurel pargialal näiteks festivali  asukoha määramisel. „Saime Pärnu linnapealt kena vastuse, et arusaadavalt ei ole eri põhjustel linna oluliste maamärkide nime muuta lihtne ega mõttekas. Samal ajal tõi linnapea välja, et paljud nimetused hakkavad levima rahvasuus, tänu sellele ei olegi tingimata vaja ametlikult koha nime muuta,” rääkis Raja. Korraldajad haarasid meeri mõttest kinni ja püüavad seda kaunist pargiala veel rohkem tutvustada ja levitada rõõmsate laste Rannapargi nime.

Pärnu suve üheks tippürituseks kujunenud rõõmsate laste festival toob igal aastal kokku tuhandeid peresid kogu Eestist. Kuigi sündmus on toimunud samas kohas kolm aastat, leidub alati ikka neid, kes otsivad festivali pargi 2010. aastal renoveeritud alalt. Nende hulgas pärnakad ise. “Pargi suurem, rahulikum ja avaram osa jääb tihti nii külalistel kui kohalikel märkamata. Usume, et kui viime tähelepanu rõõmsate laste Rannapargile, meelitab see sinna rohkem inimesi, kas või meenutama kunagist lõbustusparki, niisama mängima, festivali külastama või tutvuma muuli kergliiklusteega,“ selgitas Raja.

Ala, mida soovitakse hakata rõõmsate laste Rannapargiks kutsuma, asub Ammende villa taga ja peasissepääs on Remmelga tänavalt. Sellesse pargiossa pääseb veel kergliiklusteed pidi kas kuursaali või muuli poolt. „Rõõmsate laste Rannapark on avar, põlispuude, suurte murulappide, kergliiklusteede ja mängimisvõimalustega ala, kus kogu perega igal aastaajal aega veeta. Koos linnavalitsusega oleme sinna mitmel kevadel rajanud lillede ja tarbetaimedega päikesepeenra,“ kirjeldas Raja.

Neljas rõõmsate laste festival tuleb 20. juulil Pärnus rõõmsate laste Rannapargis. Traditsiooniliselt on festivalil võimalus koos perega meisterdada, õppida uusi asju, sportida, tutvuda Eesti lastetoodete disainerite ja perepuhkuse variantidega, leida arendavat tegevust kõige pisematelegi ja nautida piknikku pargiroheluses. Laval esinevad teiste hulgas Stefan, Ott Lepland, mustkunstnikud Charlekas ja Kubo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles