Mootorrattahooaja alguse paraad võib häirida liiklust

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Motohooaeg avatakse Pärnus 14. korda.
Motohooaeg avatakse Pärnus 14. korda. Foto: Mailiis Ollino

Kuna homme kogunevad tuhanded mootorratturid ja kümned tuhanded huvilised Pärnu Supeluse tänavale mootorrattahooaega avama ja õhtupoolikul stardib Eesti suurim kaherattaliste paraad, tasub liikluses olla tähelepanelik.

Kui möödunud hooaja lõpetasid tsiklimehed ja -naised Rüütli tänaval, kogunevad motohuvilised sesooni avama taas harjumuspärasele Supeluse tänavale.

Kell 18 algava paraadi ajal on liiklus mõnevõrra häiritud. Sõit kulgeb Ranna puiesteed mööda A. H. Tammsaare puiesteele, sealt edasi Mai tänavat ­pidi Raeküla lõppu, kust keeratakse lühikesele Riia maantee lõigule, et Raeküla-Sindi ristist alla keerata ja Paikuse kaudu Sinti sõita.

Sindi raudteesilla kaudu suundub kolonn Pärnu–Rakvere–Sõmeru maanteele, et sõita Tammiste kaudu tagasi Pärnusse. Motoriseeritud rongkäik lõppeb Papiniidu silla juures, kust igaüks saab edasi valida meelepärase sõidusuuna.

Supeluse uulitsale ehitatakse homseks festivaliala, kus uusimaid mootorrattaid ja muud varustust tutvustavad eri markide riikitoojad ja motopoed.

Kohapeal askeldavad siinse Wildcardsi motoklubi liikmed, kes on varmalt nõus huvilistele infot jagama. “Vastame küsimustele, mis sind on huvitanud, aga mida ei ole osanud varem kusagilt küsida,” lubas moto­klubi Wildcards MC Pärnu esindaja Alo-Martin Mathiesen. “Samuti on kohal tuhanded mootorratturid igast ilmanurgast, kelle erisuguseid ratsusid saab uudistada kogu Supeluse tänaval, mis motoparaadi kogunemiskoridori tarbeks on kinni pandud.”

Motohuvilised kogunevad suvepealinna hooaega alustama juba 14. korda. Mathiesen on veendunud, et tegemist on Baltikumis ainulaadse sündmusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles