Õpilasmalev esindas kodukanti edukalt üleriigilisel kokkutulekul

Laura Vadam
, reporter
Copy
Muusikarühma juhendaja Marge Lumisalu sõnutsi nägid noored enne kokkutulekut vaeva, harjutades vabast ajast ja mõeldes kostüümidelegi.
Muusikarühma juhendaja Marge Lumisalu sõnutsi nägid noored enne kokkutulekut vaeva, harjutades vabast ajast ja mõeldes kostüümidelegi. Foto: Marge Lumisalu

Poolsada Pärnumaa õpilasmaleva (PÕM) noort osales teisipäevast eilseni Ruunavere postimõisas Eesti õpilasmaleva üleriigilisel kokkutulekul. Ettevõtmine püstitas tänavu rekordi: osa võttis umbes 700 noort, rühmajuhti ja korraldajat. Pärnakad noppisid tihedas konkurentsis mitu head kohta. 

Meie noortest saavutas kõrgeima tulemuse ehk 12. koha muusikarühm. Sama grupi etluskava hinnati esikoha vääriliseks. 

“Kava läks hästi, kuna nad tegid selle viimistlemiseks oma vabast ajast mitu proovi ja nägid vaeva põnevate kostüümide ja ilmestavate aksessuaaride leidmisega,” kiitis juhendaja Marge Lumisalu. “Muusikarühm osales kokkutulekul mullugi suvel, mistõttu noored teadsid, mis neid ees ootab.”

Kodumaakonda esindasid kokkutulekul muusikarühm ja Jõekääru kolm rühma ja noored Tervise Paradiisi kollektiivist.

Mõõtu võeti võrkpallis, köietõmbes ja teatevõistlustel, samuti malevalaulu ja etluskavade konkursil. Hinnati rühma lippu ja ühtsust. 

Muusikarühm noppis 12. koha. 
Muusikarühm noppis 12. koha. Foto: Marge Lumisalu

“Ilm soosis ettevõtmist. Kaks esimest päeva möödusid päikesepaistes, vihmasadu segas vaid reede hommikul spordivõistlusi. Ükski võistlus aga seetõttu ära ei jäänud ja näiteks köietõmbamise finaalid peeti toidutelgi katuse all,” rõõmustas Lumisalu. 

Üleriigiline kokkutulek on noorte malevlaste seas oodatuim ettevõtmine. Kui varem on see olnud Tallinna rühmade keskne, siis tänavu kohtusid Ruunaveres noored Eesti eri paigust: nii saartelt kui Alutaguselt ja Võrumaalt. PÕM oli esimest korda esindatud lausa nelja rühmaga.

Spordivõistluste ja etteastete kõrval pakutakse malevlastele iga aasta üllatustki. Tänavu esinesid noortele ansamblid Curly Strings ja Shanon. Üles astusid rühmajuhidki.

Kokkutulekul võeti mõõtu eri aladel.
Kokkutulekul võeti mõõtu eri aladel. Foto: Marge Lumisalu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles