Minister Aab kohtub täna Pärnumaa kohalike omavalitsustega

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Riigihalduse minister väisab Pärnumaad ja kohtub kohalike ametnikega.
Riigihalduse minister väisab Pärnumaad ja kohtub kohalike ametnikega. Foto: Mihkel Maripuu

Täna esineb riigihalduse minister Jaak Aab ettekandega Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) seminaril Häädemeeste vallas ja kohtub ühenduse liikmetega.

Minister kõneleb kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses plaanitavatest muudatustest ja riigireformi edasistest etappidest.

“Üks haldusreformijärgseid küsimusi on see, kas kohalike omavalitsuste tegevust korraldavas seadusandluses on praegu takistusi, mis ei lase neil oma tööd parimal viisil teha,” ütles Aab. “Olen veendunud, et ühinemiste järel on võimalik anda valdadele ja linnadele suurem valiku- ja otsustusvabadus kohaliku elu korraldamisel. Seetõttu oleme algatanud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse revisjoni, et koostöös laia ringi ekspertide ja omavalitsustega välja selgitada omavalitsuste korraldusega seotud seaduste muutmise vajadused. Arutelud maakondades on loomulik osa sellest protsessist.”

Samuti tutvustab minister aastail 2019–2023 plaanitavat riigireformi tegevust. Minister annab POLile ülevaate valitsuskabinetis tehtud riigireformi otsustest, tegevuskavast, valdkondlike ümberkorralduste analüüsidest, üle-eestilise regionaalse värbamise põhimõtetest ja riigimajadest.

Regionaalselt on riigireformi tähtis osa toetada kõigis Eesti maakondades riigiteenuste kättesaadavuse parandamist ja riigipalgaliste töökohtade olemasolu. “Olulised on riigimajade loomine maakonnakeskustesse ja riigipalgaliste töötajate regioonidesse värbamine,” täpsustas Aab. “Oleme võtnud selge suuna, et kui töö iseloom seda võimaldab, tuleb riigiasutustel töötamise võimalust pakkuda kõikjal Eestis. See mitmekesistab tööturgu regioonides ja annab tööle kandideerijatele kindluse, et riigitöökoha pärast ei kolima pealinna.”

Seminarist võtavad osa Pärnumaa omavalitsuste juhid ja ametnikud ning volikogu liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles