Sindi muuseum sai uue juhi

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Aita Puust avab hommikuti Sindi muuseumi aknaluugid, et valgus tubadesse pääseks.
Aita Puust avab hommikuti Sindi muuseumi aknaluugid, et valgus tubadesse pääseks. Foto: Urmas Saard

Sindi muuseumi uueks juhatajaks valiti Aita Puust.

Tori vallavalitsuse poolt ametisse valitud Aita Puust alustas tööd Sindi muuseumi juhatajana septembri alguses.

Varem on naine pikka aega töötanud Tori raamatukogu ja rahvamaja juhina. Puust on aktiivselt panustanud kogukondlikku tegevusse, korraldanud mälumänge, uurinud ja tutvustanud Tori kodulugu.

“Aita Puust osutus konkursil valituks, sest komisjonile avaldas muljet tema arusaam muuseumist ja muuseumitööst kui ajaloolise loo jutustamisest. Aita tõi välja, et tuleb üles leida lugu ja viia see inimesteni,” selgitas Tori abivallavanem Jana Malõh omavalitsuse valikut. “Lisaks on Aital muljetavaldavalt põhjalikud teadmised Tori piirkonna koduloost, mis annab võimaluse näha valla tervikpilti ja piirkondi rohkem omavahel kokku siduda.”

“Mulle on oluline alustuseks ise süvitsi tutvuda Sindi kodulooga,” rõhutas uus muuseumi juhataja. “Sindil oma tööstuse, kooliloo ja paisuga on väga rikas ajalugu, mida tasub kindlasti tutvustada. Mul on giiditöö kogemus – Sindi põnevate paikade ülesotsimine ja näitamine võiks olla põnev ja haarav ajaloo tutvustamise vorm. Oleme mõelnud ka noortele, näiteks haarav ja hariv üritustesari gümnaasiumiklassidele: kodukohateemaline mälumäng, orienteerumine ja essee. Samuti tasuks koguda kohalike inimeste lugusid, et need ajaloo tarvis talletada, sest ajalugu sünnib meie ümber iga päev,” tutvustas Puust oma plaane.

“Ajaloomuuseumis on kõige olulisem lugu, mille sisse kuulajad saavad minna. See teeb kogu ajaloo huvitavaks. Ootame külastajaid igast valla ja maakonna nurgast Sindi ja Tori muuseumi!” julgustab Puust inimesi kodukandi ajalugu uudistama tulema.

Juba sel laupäeval kutsub Sindi muuseum kõiki huvilisi endale külla, et pidulikult avada Sindi töölisnoorte keskkooli lammutamise käigus leitud ajakapsel.

Muuseumi eelmine juht, 16 aastat ametis olnud Heidi Vellendi läks märtsis pensionile ja vahepeal täitis muuseumi juhataja kohuseid mäluasutuse töötaja Kiki Pärnpuu.

Aita Puust valiti välja kaheksa kandidaadi seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles