Pärnu ei näe alkoholimüügi lisapiirangute järele vajadust

BNS
Copy
Pärnu ei näe klubides ja baarides alkoholimüügile ajapiirangute kehtestamise vajadust.
Pärnu ei näe klubides ja baarides alkoholimüügile ajapiirangute kehtestamise vajadust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna eeskujul on Saaremaa asunud klubides ja baarides alkoholimüügile ajapiirangute kehtestamist kaaluma. Pärnu ja Tartu ei näe selleks ERRi uudisteportaali andmeil praegu vajadust.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teatas eelmisel nädalal, et olukord, kus pealinna lõbustusasutustes saab öö läbi alkoholi osta, ei ole normaalne ja edaspidi võiks alkoholimüügi puhul kehtida ajapiirang. Samuti peaks linnavalitsuse hinnangul alkoholiga kauplevad poed lasteasutustest asuma kaugemal kui praegu lubatud 50 meetrit.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kinnitas, et Pärnul ei ole kavas alkoholimüügile lisapiiranguid seada. Seda vähemalt seni, kuni otsene vajadus puudub. Teema ei ole aktuaalne ja volikogu ei ole seda arutanud.

“Praegu ei ole see teema volikogus nii teravalt esile kerkinud. Kui see tõuseb esile, siis volikogu kindlasti arutab seda ja teeb otsused. Iseenesest ei ole ju selles midagi keelatut. Kõikidel ettevõtjatel on õigus ööpäev läbi lahti olla, kui nad on majandustegevuse registris selle registreerinud. Ma arvan, et see on ikkagi diskussiooni küsimus,” leidis Kosenkranius.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnutsi pole mure tartlastele võõras, kuid esialgu proovib linn leida teisi moodusi tekkivate probleemide lahendamiseks.

Saaremaal on alkoholimüügile lisapiiranguid kehtestav eelnõu läbinud esimese lugemise. Eelnõu järgi lõppeks alkoholimüük sealsetes lõbustusasutustes kell kolm ja võiks uuesti alata hommikul kell seitse-kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles