Tormitsüklon võib Pärnut uputada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kohale jõudev tsüklon Patrick võib Pärnus uputada.
Eesti kohale jõudev tsüklon Patrick võib Pärnus uputada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme Eesti kohale jõudev tormitsüklon Patrick võib tõsta Pärnus merevee kriitilise piiri lähedale.

Esmaspäeva öösel jõuab väga aktiivne tsüklon Patrick Norra rannikule ja liigub edasi Botnia lahe põhjatippu. Edasi jätkab tsüklon teekonda itta. Üle Eesti liigub selle madalrõhuala lohk.

Koos lohu saabumisega tugevneb 26. detsembri öösel edela- ja läänetuul Läänemerel ja Eesti rannikul 18-23, puhanguti 25-30 m/s. Tugev edelatuul tõstab meretaset, mis 26. detsembri hommikuks võib Pärnus tõusta kriitilise piiri ehk 160 sentimeetri lähedale.

Meresüsteemise instituudi prognoosi järgi tõuseb merevee tase Pärnus esmaspäeva hommikul 140 sentimeetrini üle keskmise.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ning see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Pärnu linnavalitsus soovitab eriliselt tähelepanelik ilmamuutuste suhtes olla nendel koduomanikel, kes elavad piirkondades, kus suurvesi on varasematelgi aastatel probleeme põhjustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles