Kokanduse tõusev täht naasis koju hõbedaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suvepealinna Noodi restorani kokk Roland Visnapuu (vasakul) usub, et suuremad võistlused seisavad tal veel ees.
Suvepealinna Noodi restorani kokk Roland Visnapuu (vasakul) usub, et suuremad võistlused seisavad tal veel ees. Foto: Erakogu

Kutsekooli kõrvalt Pärnu restoranis Noot praktikal käinud ja tänavu pärast kooli lõpetamist sealsamas tööle asunud noore pärnaka otsus võistlusest osa võtta sündis vaid paar päeva enne kandideerimise lõppu. Konkursil osalemiseks valmistuminegi jäi tiheda töögraafiku tõttu napilt nädalapikkuseks.

“Jõudsin lihaveise küpsetamist Noodi kokateatri köögis katsetada umbes seitse korda,” sõnas Roland Visnapuu. Ta naeris, et esialgu plaanitud road muutusid katsetamise käigus silmanähtavalt.

Sellest aga piisas, et pääseda närvilisena ja värisevi käsi auhinnalise koha nimel oma oskusi näitama.

Üleeile Tallinnas kokkade mõõduvõtul võitis tänavuse aasta koka tiitli Cätlyn Priks restoranist Juur, pärnakas Visnapuu pälvis teise koha ja kolmandaks tuli Alexander Abolin restoranist Cru.

Tagasi üles