Järgmise aasta Võidupüha paraad toimub Pärnus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraad.
Võidupüha paraad. Foto: Margus Ansu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves pani Kaitseliidule ette korraldada järgmisel aastal Võidupüha paraad Pärnus.

Eesti elanikud tähistasid Võidupüha Pärnus ka 1995. ja 2001. aastal ning presidendi hinnangul on paslik järgmisel aastal seal üritust korrata.

Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütmani sõnul pole veel selge, mis saab järgmise aasta paraadi juhtteemaks. "Samas täitub naiskodukaitsjatel järgmisel aastal 80. aastapäev ja miks mitte paraadiga pöörata rõhutatult tähelepanu naistele," ütles Rütman BNSile.

Tema sõnul alustab Kaitseliit Pärnu linnavõimuga kõnelusi, et panna paika paraadi toimumise logistilised üksikasjad.

Kaitseliidu korraldatavad südasuvised Võidupüha paraadid said alguse 1934. aastal. Võidupüha paraadide taaskorraldamise idee käis 1992. aastal välja president Lennart Meri ning samal aastal rivistusid Eesti kaitsjad üles Tallinnas Kadrioru lossi esisel.

Ka 1993. aastal tähistati Võidupüha Tallinnas, seejärel Tartus, Pärnus, Narvas, Võrus ja Viljandis. 1999. aastal toimus paraad Valgas, 2000. aastal Haapsalus, siis taas Pärnus, Põlvas, Jõhvis ja Rakveres. 2005. aasta paraadi sai nautida Paides, järgmisel aastal toimus üritus mereparaadina Saaremaal Küdema lahes ning 2007. aastal Raplas.

2008. aastal korraldas Kaitseliit presidendi ettepanekul Võidupüha paraadi Tallinnas, tunamullu Jõgeval, mullu suvel Viljandis ja tänavu Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles