Matsalu rahvuspargis kavandatakse jahikorralduse muutmist

Meelis Kalme
Copy
Praegu tohib ulukitele jahti pidada kogu kaitsealal, välja arvatud loodus­reservaadis ja ­mõningatel juhtudel sihtkaitsevööndis.
Praegu tohib ulukitele jahti pidada kogu kaitsealal, välja arvatud loodus­reservaadis ja ­mõningatel juhtudel sihtkaitsevööndis. Foto: Mailiis Ollino

Matsalu rahvuspargi kaitse-eeskirja muutmise eelnõus on eelkõige ornitoloogide hulgas küsimusi tekitanud jahikorraldus.

Nimelt on plaanis muuta rahvuspargis jahipidamise piiranguid. Kava kohaselt lubataks edaspidi küttida juhul, kui see aitab vältida ulukikahju ja ohtu inimestele, tõkestada haigusi ja saavutada kaitse-eesmärki.

Keskkonnaameti kaitse planeeri­mise büroo spetsialist Kätlin Kurg sedastas, et praegu tohib ulukite arvukuse reguleerimiseks jahti pidada kogu kaitsealal, välja arvatud loodusreservaadis ja mõningatel juhtudel siht­kaitsevööndis, kuid jahilindki on uluk.

“Matsalus on osa kaitstavate linnuliikide puhul ohutegur linnupesade rüüstamine,” selgitas Kurg. Peale mingi, kähriku, rebase ja metssea rüüstavad maas pesitsevate lindude pesi vareslased.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles