Pärnumaa hooldekodudes kehtib külastuspiirang

Kadrin Karner
Copy
Lihula Südamekodus kehtib juhataja Vanda Birnbaumi sõnutsi külastuskeeld juba märtsi algusest. 
Lihula Südamekodus kehtib juhataja Vanda Birnbaumi sõnutsi külastuskeeld juba märtsi algusest. Foto: Urmas Luik

Meie maakonna hooldekodud on viimaste nädalate jooksul muutunud seoses viirushaiguste laia leviku ja uue koroonaviiruse levikut takistava ettevaatusabinõuna kinnisteks asutusteks. 

Saarde vald teavitab kodulehel, et tänasest on patsientide külastamine keelatud Kilingi villa pansionaadis ja Tori hooldekodus. Märgatava haigestumise tõusuga respiratoorsetesse viirusinfektsioonidesse ei saa Kilingi-Nõmme tervise- ja hoolduskeskuses eilsest ja Surju hooldekodus Videvik 9. märtsist patsiente külastada.

57 inimesega Tõstamaa hooldekodus kehtib külastuspiirang juhataja Enda Väli sõnutsi möödunud nädalast ja piirangu lõppu on praegu keeruline ennustada.

Tammiste hooldekodus on eilseni kehtinud piirang, mis keelas haigusnähtudega inimestel hooldekodu külastada, asendunud täieliku garantiiniga. “See on vajalik, et inimesed teadmatusest või pahatahtlikkusest ei saaks meie majja haigusi levitama tulla,” selgitas Tammiste hooldekodu juhataja Riido Villup. Ta lisas, et küsimus pole ainult uudse koroonaviiruse leviku takistamises, vaid tavalise gripiviiruse edasikandumisest hoidumises. “Kuna eakad inimesed on viirushaiguste puhul riskigrupp, võin öelda, et arvatavasti tänu gripivaktsiinile on meil sel aastal isegi vähem haigestunuid kui eelmisel aastal,” kinnitas Villup. Tammiste hooldekodu kõik elanikud on gripi vastu vaktsineeritud. 

Hooldekoja Fööniks ja Villa Mare pansionaadi kodulehel on kirjas, et asutus soovitab märtsi algusest tungivalt piirata külastust ja keelatud on lähedast vaatama tulla, kui inimesel on viirushaiguse sümptomid. 

Lihula Südamekodu juhataja Vanda Birnbaum ütles, et nemad saatsid patsientide lähedastele külastuskeelu info juba kuu algusest ja sellest ajast pole sealsete elanike külastamine lubatud. “Kui kaua keeld kestab, ei oska praegu keegi öelda,” märkis Birnbaum. Nii Südamekodu elanikud kui lähedased on rahulikud ja peavad külastuskeelust kinni. “Praegu mingit ärevust ei ole, suurem mure on hoopis tavaliste kevadiste ülemiste hingamisteede nakkustega,” selgitas juhataja. 
Samuti märtsi algusest kehtib külastuspiirang Varbla ja Koonga hooldekodus, mida haldava sihtasutuse Lääneranna Hoolekanne juhatuse liige Hille Volberg kinnitas, et saadab just täna kordusmeeldetuletuse hooldusaluste lähedastele, et nad külastust praegu ei plaaniks. “Inimesed on mõistvad, keegi pahane pole olnud. Mõnele on lähedane tänu sellele hoopis meelde tulnud,” tõdes Volberg. Tema ütlust mööda on desovahendid ja maskid just suuremates kogustes muutunud defitsiidiks, ent õnneks on nende asutusel mõlema varu olemas. 
Hooldekodud on terviseametilt saanud hulga standardjuhiseid eri viirushaiguste, sealhulgas uue koroonaviiruse ennetamise kohta, seetõttu on koristamisel suurendatud desinfitseerimise osa. Tammiste hooldekodus pööratakse juhataja sõnutsi senisest enam tähelepanu märgkoristusele, mida tehakse isegi tihemini kui terviseameti juhendis ette nähtud. Villupi kinnitusel on uuendatud õige kätepesu juhiseid, instrueeritud töötajaid ja kasutamiseks välja pandud desinfitseerimisvahendid. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles