Häirekeskuse töötajaid sõimanud mees ähvardas ka politseinikku

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kriisitelefon 1247 on häirekeskuse hallatav üleriigiline abi- ja infotelefon.
Kriisitelefon 1247 on häirekeskuse hallatav üleriigiline abi- ja infotelefon. Foto: Aivar Aotäht

Eile õhtul tehti häirekeskusele Põhja-Pärnumaalt Kõnnu külast kümneid arusaamatuid kõnesid, mistõttu asja sõitsid uurima korrakaitsjad. Ühte neist asus helistaja kohapeal ähvardama.

"Nii 112 kui ka 1247 numbritele lühikese ajaga kümmekond kõnet teinud mees oli agressiivne, sõimas teda aidata proovinud häirekeskuse töötajaid ja vabatahtlikke valimatute sõnadega," kommenteeris juhtumit häirekeskuse Lääne keskuse juhataja Küllike Uzjukin ja lisas, et helistaja käitumine tekitas kahtluse, et ta võib olla ohtlik endale või teistele.

"Kuna polnud võimalik täpselt aru saada, mis mehel päriselt probleemiks on, kaasas häirekeskus politsei, et mehe abivajadus välja selgitada ja veenduda, et ta ei ole ohuks endale ega teistele lähikondsetele,“ lisas Uzjukin.

Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht Henry Murumaa teatel sai politsei eile õhtupoolikul häirekeskuselt teate, et 60aastane mees on arusaamatul põhjusel kümneid kordi helistanud häirekeskuse infotelefonile 1247.

"Politseinikud reageerisid teatele, selgitasid välja mehe elukoha ja soovisid Põhja-Pärnumaal elava mehega vestelda ning välja selgitada, miks ta häirekeskuse infotelefonile mitmeid kordi helistas ning kuidas teda aidata on võimalik," selgitas Murumaa.

Politseinikega alkoholi tarvitamise tunnustega mees aga vestelda ei soovinud. Selle asemel ähvardas ta juhtunu asjaolusid selgitama läinud 22aastast politseinikku.

"Kuna patrullil oli alust arvata, et mees võib ähvarduse ellu viia, kaasasid nad abijõude ja pidasid mehe kinni," täpsustas Murumaa. 

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. Karistusseadustiku järgi karistatakse vägivalla kasutamise eest võimuesindaja vastu seoses tema ametikohustuste täitmisega kuni viieaastase vangistusega.

Häirekeskuse numbrilt 1247 saab infot Eestis väljakuulutatud eriolukorra, koroonaviiruse ja selle levikut puudutava kohta, välja arvatud meditsiininõuanded ja perearsti konsultatsioonid. Lisaks saab numbrilt mure korral esmast psühholoogilist abi.

:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles