Korteriühistute liit: Terviseameti juhised on karmid, aga ühistud peaksid pingutama

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Pärnus mitme korteriühistu juhatusse kuuluv Sergei Saglo (keskel) tõdes, et reaalselt pole mõeldav igapäevaselt trepikodasid pesta ega käsipuid desinfitseerida.
Pärnus mitme korteriühistu juhatusse kuuluv Sergei Saglo (keskel) tõdes, et reaalselt pole mõeldav igapäevaselt trepikodasid pesta ega käsipuid desinfitseerida. Foto: Eesti Korteriühistute Liit

Terviseamet andis eelmisel nädalal välja juhise korteriühistutele, kuidas vältida COVID-19 põhjustava viiruse edasikandumist kortermajade trepikodades. Kohalike ühistute juhid hindavad nende juhiste täitmist aga kohati ebarealistlikuks.  

Ameti selgitusel on piisknakkuse teel leviva viiruse leviku risk kortermajade trepikodades, liftis ja muude ühiskasutatavates ruumides suur. “Seetõttu on oluline, et kõik korteriühistud ja elanikud järgiksid ameti välja töötatud juhendit,” seisab terviseameti koostatud juhendis.

Näiteks soovitab amet teha trepikodades ja ülejäänud üldkasutatavates ruumides iga päev märgkoristust, ruume tuulutada, tühjendada iga päev prügikaste ja asetada koridori desinfitseerimisvahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles