Õunastop kogub üleliigseid ubinaid kogu Eestis

, suvereporter
Copy
Marika Juusu koos Erki Pärnoja lastega Tallinnas Õunastopi peatuse ehk õunakasti juures.
Marika Juusu koos Erki Pärnoja lastega Tallinnas Õunastopi peatuse ehk õunakasti juures. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal alustatud ettevõtmine Õunastop, mille käigus aiaomanikud said anda üleliigsed õunad neile, kellel endal kodumaistele puuviljadele ligipääs puudub, tuleb taas. Sel aastal laieneb projekt koostöös toidupangaga üle Eesti.

Koduaiast korjatud liigsed ubinad saab viia piirkondlikku toidupanka. Kogukondadel ja asutustel kogu riigis avaneb võimalus tellida enda piirkonda Õunastopi peatus.

Aiaomanikud ei pea vaeva nägema viljade pakendamisega, vaid saavad viia need kas või kilekotiga lähimasse toidupanka. Õunastopi peatustes ootavad õunatoojaid kastid, kuhu vilju kallata.

“Kutsume üles vabatahtlikke, kes on nõus õunu korjama,” ütles projekti algataja Marika Juusu. “Eelmisel aastal oli üpris palju neid, kes vajasid õunte korjamisel abikäsi.”

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske sõnas, et kui enamasti annetatakse toidupangale pigem kauem säilivat toidukraami nagu kuivained ja muu sarnane, siis sügiseti ootavad nad väga ka kohalikke aia- ja põllusaadusi. “Meie toiduabisaajad on Eesti puu- ja juurviljade üle rõõmsad,” kinnitas ta. “Kutsume kõiki üles annetama seda, mida ise tarbida ei jõua, et väärt kraam ei läheks raisku.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles