Lauri karjääris tuleb taas Saarde kaitsepäev

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Mullune Saarde kaitsepäev oli pühendatud Naiskodukaitsele.
Mullune Saarde kaitsepäev oli pühendatud Naiskodukaitsele. Foto: Kadri Karon

Ülehomme, 29. augustil toimub Tihemetsas Lauri karjääris 19. korda Saarde kaitsepäev ehk pereüritus, mis keskendub paikkonna ohutusele.

Kaitsepäeval tutvustavad oma tegevust muu hulgas Kaitseliidu Pärnumaa malev ja Naiskodukaitse Saarde jaoskond ning Aide autokool. Sisekaitsjatest on esindatud Kilingi-Nõmme päästekomando, Saarde vabatahtlikud pritsimehed ja Jaagupi merepäästjad. End tutvustavad Pärnu politseijaoskond ja maanteeamet, mittetulundusühingud Pärnumaa Vibujaht, Ervita Shooting Club ja kadunud inimesi otsiv ESTSAR (operatiivne pääste- ja otsingugrupp).

Kaitseliidu Kikepera malevkond kutsub sõduriproovile, kus igaüks võib kogeda-katsetada jalaväelase elu. Tutvustatakse muidki erialasid. Malevkond korraldab ka fotojahi ja parimad piltnikud saavad auhinnatud. ESTSARi liikmed ja Pärnu politseinikud tutvustavad aga kell 10 ja 12 algavates töötubades, kuidas täpselt käivad kadunud inimeste metsa- ja maismaaotsingud.

Kaitsepäeva raames toimub traditsiooniks kujunenud laskevõistlus, kus nii meeskondlikult kui individuaalselt võisteldakse kuuest eri relvast lastes.

Tasuta perepäev Lauri karjääris kestab 9–14, laskevõistlus kella 17ni. Lõunal kostitab Naiskodukaitse osalejaid sõdurisupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles