Viirus jõudis kahte kooli ja õpilased saadetakse taas distantsõppele

Copy
Pärnu Tammsaare kool läheb distantsõppele.
Pärnu Tammsaare kool läheb distantsõppele. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Tammsaare koolis ja Tori vallas Sauga põhikoolis avastati koroonasse nakatunu, mistõttu läheb linnas kaheks nädalaks distantsõppele kogu kool ja Saugas põhikooliõpilased.

“Olles pidanud nõu terviseameti ja kooli pidajaga, jääb kogu kool kaheks nädalaks eneseisolatsiooni ja läheb üle distantsõppele alates homsest, 15. jaanuarist,” kirjutas kooli direktor Riho Alliksoo lapsevanematele.

Plaani kohaselt alustatakse Tammsaare koolis kontaktõppega taas 29. jaanuaril. Õpetajatelgi tuleb seniks jääda kodukontorisse.

Alliksoo andis veel teada, et distantsõppe ajal ei toimu toitlustust ja toidupakke ei väljastata.

Direktor ei osanud öelda, kui palju võib koolis nakatunuid olla. “Ega meiegi tea seda täpselt. Tegemist oli terviseameti soovitusega ja seda me järgime,” märkis ta.

“Õnneks või õnnetuseks, ei teagi enam, kuidas oleks õige öelda, on nii kevad kui sügis meile juba näidanud, kuidas see distantsõpe käib,” lausus Alliksoo. “See on sisse töötatud asi ja sellepärast ma väga ei muretse.”

Õppetöö eripära poolest satuvad direktori sõnade kohaselt distantsõppe ajal kõige suurema löögi alla haridusliku erivajadusega õpilased, samuti keelekümblusklassid ja venekeelsed klassid, kus on eestikeelsed ainetunnid. “Need on meie murekohad,” selgitas ta.

Alliksoo arvas, et paarinädalase eneseisolatsiooni järel on selge, kes lastest on terved, kes haiged ja seejärel saab kontaktõppega edasi minna.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmanni teatel pole üheski teises Pärnu koolis praeguse info kohaselt koroonaviiruse kollet avastatud.

Tori valla kommunikatsiooninõuniku Martin Raidi sõnutsi avastati täna koroonaviirusega nakatanu Sauga põhikoolis, mistõttu saadetakse 5.–9. klassi õpilased kaheks nädalaks distantsõppele.

1.–4. klassi õpilased saavad Raidi jutu järgi jätkata õpet koolimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles