Volikogu aseesimehe umbusaldamine kukkus läbi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu aseesimehe Helle Kullerkupu umbusaldamine kukkus läbi.
Pärnu linnavolikogu aseesimehe Helle Kullerkupu umbusaldamine kukkus läbi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu ei toetanud opositsiooni ettepanekut avaldada Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda (EKKRE) kuuluvale volikogu aseesimehele Helle Kullerkupule umbusaldust.

Opositsiooni liikmed algatasid EKRE Pärnumaa piirkonna esimehe Kullerkupu umbusaldamise tema eelmise kuu sõnavõtu tõttu sotsiaalmeedias, kui ta ründas Saarde vallas Kilingi-Nõmme vabadussõja ausamba juures toimunud Euroopa Liidu lipu heiskamist, mis umbusaldusavaldusele allkirja andnud 15 rahvasaadiku hinnangul on sulaselge linnavolikogu maine kahjustamine.

“Häbi teil olgu, Saarde valla valitsejad: kas vabadussõdalased andsid oma elu Euroopa föderatsiooni eest? Isegi lipu seadus ei ole teile püha. Maha võtta kohe see võõras orjastav lipp!” kritiseeris Kullerkupp oma Facebooki lehel Euroopa Komisjoni Eesti esinduselt Saarde vallale kingitud lipu heiskamise puhul korraldatud tseremooniat, mille käigus tõmmati Saarde vallakeskuses Eesti lipu kõrval masti sinine täheplagu.

Kullerkupp esines volinike ees pikema sõnavõtuga, mille käigus selgitas oma mõtteid seoses Euroopa lipu heiskamisega Saarde vallas.

“Lipuseadusest arusaamine ei saa olla valikuline. Kodanikuna ma tõesti protestisin lipuseaduse rikkumise vastu,” sõnas volikogu aseesimees.

“Lipp on minu jaoks püha ja puutumatu,” ütles Kullerkupp ja tuletas meelde aega Eesti ajaloos, kui meile kirjutati ette, kuidas peame käituma ja mida arvama.

Umbusaldajad leidsid, et omavalitsusjuhte rünnates ja Euroopa Liitu orjastavaks nimetades kahjustas volikogu esimees märkimisväärselt Pärnu linnavolikogu mainet. Volikogu enamus ei nõustunud sellega ning 19 poolt- ja 20 vastuhäälega kukkus umbusaldusavaldus läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles