Pärnu meer pani ette rajada linna uus riigikaitseline õppekeskus

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Üks linna pakutud kinnistuid on pea 40hektarine ja külgneb idast Audru ringrajaga.
Üks linna pakutud kinnistuid on pea 40hektarine ja külgneb idast Audru ringrajaga. Foto: Urmas Luik

Kohtulahing Paiku­sele sisekaitseakadeemia autodroomi rajamise üle käib edasi. Pärnu omavalitsus aga muretseb, et akadeemia võib maakonnast ära kolida. Selle vältimiseks tehti sise­ministeeriumile pakkumine luua ­suvepealinna hoopis uus õppeasutus.

Juba iseseisvusaja algusest on Paikuse alevikus tarkust taga nõudnud sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži kadetid. Parema väljaõppe tarvis on akadeemia aastaid tahtnud sinnasamasse keset asulat ­rajada võimast autodroomi. Kuigi osale kohalikest elanikest näis juba aastaid tagasi, et Paikuse süda ei ole säärasele rajatisele sobivaim asukoht, ei ole akadeemia seni plaani maha matnud. Nüüdseks on puhkenud kohtuvaidlus rajatisele siiski ehitusloa andnud Pärnu linna ja kohalike elanike vahel.

Möödunud aasta oktoobris selgus Tallinna halduskohtu otsus, mille ­kohaselt ei rahuldatud asumiseltsi soovi ehitusluba tühistada. Kuid ­otsus kaevati edasi. Seisukoha on esitanud nii linn, sisekaitseakadeemia kui ­Paikuse elanikud. Nüüd oodatakse kohtunike oma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles