Pärnu rannad saavad uued hooldajad

Pärnu Postimees
Copy
Keskranda hakkavad korras hoidma kaks ettevõtet koos.
Keskranda hakkavad korras hoidma kaks ettevõtet koos. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu keskranda hakkavad järgmise nelja aasta jooksul korras hoidma Keskkonnahooldus Eesti OÜ ja Keskkonnahoolduse OÜ. Ülejäänud kolme – Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla – supelranna hoolduse hanke võitis MKM Infra OÜ.

Linnavalitsus korraldas Pärnu randade korrashoiuks avatud hankemenetlusega riigihanke. Erinevalt senisest töökorraldusest oli uues hankes kesk- ja teiste randade hooldaja eraldi. Keskranda hoitakse korras senisest suuremal alal ja sagedamini ning Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla randa hakatakse hooldama aasta ringi.

Plaaže soovis tänavu 1. aprillist kuni 31. märtsini 2025 hooldada viis ettevõtet.

Kõige soodsamalt olid keskranda valmis korrastama ühispakkumuse teinud Keskkonnahooldus Eesti ja Keskkonnahooldus, küsides töö eest 478 500 eurot.

Keskrannas tuleb riigihanke võitjal 1. maiks tasandada ja läbi sõeluda rannaliiv ning paika panna rannainventar. Eelhooldatud vetelpäästetornid peab paigaldama 25. maiks.

Suviti koristatakse randa iga päev enne kella kaheksat hommikul, juunist augustini ka pärastlõunal ja õhtul. Puitkilp- ja kõnniteed, trepid, promenaad ja purskkaevud tuleb liivast ja prahist puhastada hommikul kella üheksaks, seejuures ei tohi kasutada lehepuhurit või õhuluuda. Juulis tuleb uuesti rannaliiva sõeluda.

1. novembrist 31. märtsini tuleb keskrannas vajaduse järgi, kuid vähemalt kord nädalas koristada olmeprügi, kõrkjapraht ja korjused. Ühispakkumused teinud ettevõtted peavad vajaduse järgi ja sõltuvalt hooajast tegema teisigi töid, näiteks puhastama liivast promenaadi ja istutusalasid, eemaldama pinkidelt ja prügikastidelt lund ja liiva, tegema rannas vajaduse kohaselt lume- ja libedustõrjet.

Mai elamurajooni kolme, Raeküla kahe ja Vana-Pärnu ühe ranna hooldajaks valiti MKM Infra, kelle pakkumus oli 212 076 eurot.

Nimetatud supelrandu hakatakse hooldama aasta läbi. Novembrist märtsini peab MKM Infra koristama vajaduse järgi kogu hooldatavalt alalt olmejäätmed ja kaldale uhutud kõrkjaprahi, puidujäätmed, ajupuud, lõpnud kalad ja linnud, korjused, tühjendama Hirve ja Harju tänava alguses prügikaste, hooldama pinke rannatee alguses, tagama linnuvaatlustornide ohutu külastuse, koristama pärast veetõusu teedelt ja linnuvaatlustornidest kõrkjaprahi. 1. maiks tuleb randadesse paigaldada rannatarvikud ja tühjendada välikäimlate kogumiskaevud enne nende paigaldamist.

Maist augustini on randade tulevasel hooldajal kohustus koristada ja pesta iga päev käimlaid, muul ajal siis, kui vaja. Suviti tuleb randu koristada ja prügikaste tühjendada iga päev, juunist augustini mitu korda päevas.

Märtsi lõpuni hooldab kõiki suvepealinna randu osaühing Kesklinna Pargid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles