Päikese kooli hoone asemele kerkib moodne koolimaja

Pärnu Postimees
Copy
Päikese kool alustab ületuleval õppeaastal tööd kava kohaselt uues kolla-hallis õppehoones.
Päikese kool alustab ületuleval õppeaastal tööd kava kohaselt uues kolla-hallis õppehoones. Foto: Mailiis Ollino

Paari nädala pärast alustatakse Pärnu Päikese kooli 39 aastat tagasi ehitatud hoone lammutamist, et selle asemele ehitatada moodne kärjekujuline koolimaja. Plaani kohaselt alustab osaühing Optimus Ehitus töödega 14. juunil.

Rõugu 8a asuva haridustempli lammutamine kestab kuu-poolteist. Seejärel hakatakse ehitama uut koolimaja, mis tuleb riigihanke tingimuste kohaselt olema üle anda järgmise aasta 25. juuliks. Järgneb koolimaja sisustamine, et seal saaks 1. septembrist õppetööd alustada.

Uus ühekorruseline koolimaja mahutab poolsada õpilast. Hooneplaan moodustub kärjekujulistest moodulitest, mille kesksed osad on kõrgemad, sinna tulevad saalid. Iga kahe klassi peale on üks sissepääs, peauksest sisenedes avanevad saal ja söögisaal, mida on võimalik omavahel ühendada.

Hoone fassaad kaetakse tumehallide tellistega, viiekraadise kaldega katus aga tumehalli valtsplekiga. Hoone aknaraamid ja uksed tulevad kollased, moodustades halli taustaga kontrasti.

Koolimajja paigaldatakse soojustagastusega muutuva õhuvooluhulgaga ventilatsioonisüsteem, mille juhtimine toimub CO2 ja temperatuuriandurite alusel. Kütmiseks kasutatakse kaugkütet ja lokaalse taastuvenergia tootmiseks päikesepaneele.

Toimetuleku- ja hooldusõpet pakkuva põhikooli hoonesse on kavandatud omaette klass individuaaltööks, käsitööklass, muusikaklass, muusikateraapia ruum, meelte- ehk tunnetustuba ja rahuruum ning aula ja võimlana kasutatav multifunktsionaalne ruum.

Õppetöö, toitlustuse, kooli raamatukogu, arhiivi ja personaliga seotud ruumide kõrval on tulevases koolimajas ka füsioterapeudi ruum, mullivann ja vibroakustilise voodiga ruum.

Uue koolimaja täpne maksumus pole teada, kuna sisustushanget pole veel välja kuulutatud. Õppehoone ehitamist toetatab Euroopa liidu regionaalarengu fond ligemale 3 794 400 euroga. Selle summa sisse peaksid mahtuma projekteerimine, projekti ekspertiis, lammutamine, ehitamine, järelevalve ja sisustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles