Pühade ajal algatati maakonnas kolm kriminaalasja

Pärnu Postimees
Copy
Sindis kutsuti politsei oma kaasat ähvardanud mehele.
Sindis kutsuti politsei oma kaasat ähvardanud mehele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Äsja möödunud pühade ajal tuli Pärnumaa korrakaitsjatel lahendada nii kodutülisid kui tegelda poest ja kodunt pihta pandud esemete vargusega.

Võidupühal teatati politseile, et Tori vallakeskuses Sindis ähvardas 63aastane mees suusõnal oma naist. Verbaalselt vägivaldse kaasa suhtes alustati kriminaalmenetlust ähvardamist käsitleva paragrahvi alusel. Sellise teo eest saab karistada nii rahaliselt kui mõista üheaastase vangistuse. 

Kesknädalal tehti korrakaitsjaile samuti avaldus intsidendi kohta, kus varemgi võõrast vara omastanud 41aastane mees varastas Pärnus Riia maanteel poest alkoholi ning tarbe- ja toidukaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ja alustas tema suhtes kriminaaluurimist vargust puudutava seadusepügala alusel.

Neljapäeval aga sai politsei teate, et möödunud ööpäeva jooksul on Kilingi-Nõmmes Laada tänava elamust varastatud sülearvuti Dell. Vargusega tekitati süleriomanikule varalist kahju ligemale 300 eurot. Sellegi juhtumi asjaolude selgitamiseks algatati  kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust.

Võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil karistatakse rahaliselt või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles