Pakendiorganisatsioonid puiklevad tasuta maast kõrvale

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Linn eelistaks mitte ise maksta konteinerite ümbruse koristamise eest, vaid jätta see ülesanne pakendiorganisatsioonidele.
Linn eelistaks mitte ise maksta konteinerite ümbruse koristamise eest, vaid jätta see ülesanne pakendiorganisatsioonidele. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnal on küpsenud plaan teha piirkonnas tegutsevatele taaskasutusorganisatsioonidele “kingitus”: lõpetada senised koostöölepingud ja uute lepetega anda pakendikäitlejatele suisa muidu kasutada konteinerialused maad. Nood ei taha priid asja aga sugugi vastu võtta. Põhjuseks kingitusega ­kaasa tulevad kohustused.

Nagu kõikides teistes Eesti linnades on Pärnuski siin-seal avalikus ruumis pakendikonteinereid. Ikka selleks, et kodanikel oleks hea ja mugav tasuta ära ­anda pakendijäätmeid, näiteks paberit ja sellist taarat, mida ­automaadid vastu ei võta. Aga sellepärastki, et nende konteinerite olemasolu nõuab seadus.

Paraku pole saladus, et osa linlasi ei kasuta pakendikonteinereid sihipäraselt ja topib sinna peale pakendite kõiksugu muudki rämpsu. Näiteks kotte olmeprügiga, aga markantsematel juhtudel poetatakse konteinerite kõrvale näiteks diivaneid ja kappegi, selle asemel et jäätmed ­nagu kord ja kohus kas vasta­vasse konteinerisse või hoopis jäätmejaama viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles