Vändra päästjad tõid taas koju eliitkomando tiitli

Copy
Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada kuus päästjatele igapäevast ülesannet.
Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada kuus päästjatele igapäevast ülesannet. Foto: Liina Valner

Väike-Maarja päästekooli õppeväljakul võtsid täna omavahel mõõtu kümme päästekomandot kogu Eestist. Iga-aastastel, 14. kutsemeisterlikkuse võistlustel noppis esikoha varemgi võidutsenud Vändra päästekomando.

Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada kuus päästjatele igapäevast ülesannet: kiiresti ja edukalt pidi hakkama saama hoonetulekahju kustutamise ja kannatanu väljatoomisega, inimese päästmisega veest, liiklusõnnetuse lahendamise, ennetustöö, nööripäästeülesande ja infotehnoloogia kasutamise harjutusega.

Nõnda tuligi päästa põlevast elamust inimene ja kustutada tulekolle, hinnata veekogu ohte ja päästa tiigist kaks uppumisohtu sattunut ning tuua välja kannatanu konteinerist, mis oli veokilt kurvis maha kukkunud. Samuti tuvastada levinumaid tule- ja veeõnnetuse tekkepõhjusi, näidata oma oskusi teenistuslike ülesannete haldamisprogrammi kasutamisel ja aidata ehitusjärgus maja keldrist välja sinna kukkunud ehitaja.

14. korda toimunud kutsemeisterlikkuse võistlustel noppis võidu Vändra päästekomando koosseisus Rein Kontus, Oliver Turi, Mikk Tuisk, Kristofer Kaasiku, Elvis Lind, Erki Valdaru.
14. korda toimunud kutsemeisterlikkuse võistlustel noppis võidu Vändra päästekomando koosseisus Rein Kontus, Oliver Turi, Mikk Tuisk, Kristofer Kaasiku, Elvis Lind, Erki Valdaru. Foto: Liina Valner

Päästeameti valmisoleku talituse juhataja ja võistluste peakohtuniku Leho Lemsalu sõnutsi on päästjad kohustatud oma tööd tegema sõltumata ilmast, kellaajast ja tingimustest – nii kõrgustes, sügavustes kui vees. Tänane vihmgi ei takistanud ülesannete edukat lahendamist.

“Need kümme võistkonda, kes täna siin võistlesid, ongi juba parimatest parimad. Pidevalt uuenev päästevarustus nõuab päästjatelt üha paremat tehnilist taipu. Treenitud füüsis ja tugev vaimne tervis on iga päästja lahutamatu osa. Eliitkomando võistlus illustreeribki päästetööde mitmekesisust: võrdselt tähtsad on nii kiirus, professionaalsus kui täpsus, sest päästjate tegutsemisoskusest sõltub inimeste elu ja vara,“ märkis Lemsalu.

Tänavu osales Eliitkomando võistlusel kümme päästekomandot. Esikoha pälvis Vändra komando koosseisus Rein Kontus, Oliver Turi, Mikk Tuisk, Kristofer Kaasiku, Elvis Lind, Erki Valdaru. Vändra päästjad on samal mõõduvõtul varemgi silma paistnud. Näiteks toodi nii mullu kui tunamullu koju teine koht. Viimati avanes vändrakatel võimalus päästjate kutsevõistlusel kõrgeimal pjedestaaliastmel seista aga 2018. aastal.

Teise koha sai tänavu Nõmme komando ja kolmandana lõpetas nagu mullugi Rakvere. Mullu võistles tiitli nimel 11 komandot ja võidu viis koju Kehra päästekomando.

Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada kuus päästjatele igapäevast ülesannet.
Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada kuus päästjatele igapäevast ülesannet. Foto: Liina Valner
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles