Politsei algatas kolme juhtumi asjus kriminaaluurimist, kinni peeti kaks kahtlusalust

Pärnu Postimees
Copy
Politsei pidas kinni nii kaasat ähvardanud mehe kui sarivargast naise.
Politsei pidas kinni nii kaasat ähvardanud mehe kui sarivargast naise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile jõudis Pärnu linnast politsei töölauale kolm juhtumit, mille kohta oli põhjust alustada kriminaalmenetlust. Sündmustega seoses peeti kinni nii kaasat ähvardanud mees kui sarivargast naine.

Esmalt said korrakaitsjad teate, et viimase kahe päeva jooksul on Pärnus Suur-Jõe tänaval sisse murtud kauplusse, kust varastati tööriistu. Poepidajale tekitatud varaline kahju on väljaselgitamisel.

Päeva jooksul jõudis politseisse info vargusest Pärnus Riia maanteel asuvast kauplusest, kus varemgi vargusi toime pannud 28aastane naine eri tooteid pihta pani. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Kummagi juhtumi asjus algatati kriminaalmenetlus varguse seadusepügala alusel. Karistusseadustiku vargust käsitlev paragrahv näeb võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Ähvardamise paragrahvi alusel aga alustati uurimist ühes Pärnu linna eramus toimunud intsidendi asjus, kus 58aastane meeskodanik suusõnaliselt oma elukaaslast ähvardas. Politsei pidas selleski süüteos kahtlustatava isiku kinni.  

Tapmise, tervisekahjustuse tekitamise või olulises ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamise eest, kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist, karistatakse süüdlast rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles