Forwardspace pälvis üleriigilise ettevõtluse edendaja tiitli

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tallinna Sadama kruiisiterminalis Eesti tänavuste parimate ettevõtete auhinnagal pälvis aasta ettevõtluse edendaja auhinna Pärnu koostöötamiskeskus Forwardspace.
Tallinna Sadama kruiisiterminalis Eesti tänavuste parimate ettevõtete auhinnagal pälvis aasta ettevõtluse edendaja auhinna Pärnu koostöötamiskeskus Forwardspace. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Eesti tänavuste parimate ettevõttete tunnustusüritusel pälvis aasta ettevõtluse edendaja auhinna Pärnu koostöötamiskeskus Forwardspace.

Forwardspace’i kaasasutaja Agnes Talalaev ütles, et auhind on neli aasta tagasi tegevust alustanud koostöötamiskeskusele väga suur tunnustus ja näitab, et väljaspool suuremaid tõmbekeskusi annab samuti korda saata suuri asju.

“Kui leidsime siin ühtmoodi mõtlevad inimesed, kellega lõime sellise kogukonna, siis igaüks on Eestis võimeline seda tegema hoolimata sellest, kui väikeses kohas tegutsed,” ütles Talalaev. “See tähendab, et igal pool on võimalik viia ellu muutusi ja teha suuri asju.”

Talalaeva sõnade kohaselt on väga suur osa Eesti majanduskasvus start-up-ettevõtetel, aga nende lisandumiseks ja töökohtade loomiseks on vaja arendajaid. Seetõttu tegi ta üleskutse, et Kood/Jõhvi eestvedajad järgmisena suvepealinna tuleksid, sest Pärnu vajaks IT- ja programmeerimise õppe võimalusi.

Koostöötamiskeskus Forwardspace alustas tegevust neli aasta tagasi Pärnus Akadeemia tänavas.
Koostöötamiskeskus Forwardspace alustas tegevust neli aasta tagasi Pärnus Akadeemia tänavas. Foto: Mailiis Ollino

“IT-sektoris valitseb tohutu tööjõupuudus. Otsime oma ettevõttegagi kuude viisi arendajaid,” tõdes Talalaev.

Forwardspace on koostöötamiskeskus, mis pakub iduettevõtjatele ja vabakutselistele kontorikohta ja innustavat töökeskkonda. Peale 24 töökoha saab Forwardspace’i asukas osa ettevõtlustöötubadest, mentoritundidest, kohtumistest investoritega ja muudest sündmustest.

Pärnu esimese ühiskontori lükkasid neli aastat tagasi käima Marie-Rosalie Hanni, Egle Volke, Aare Raev, Marten Palu, Oliver Sild, Silver Smeljanski ja Agnes Talalaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles