Pärnakad ei pelga psüühilise erivajadusega inimese kõrval elada

Helen Clark
Copy
Tänapäeval on suund selline, et psüühilise erivajadusega inimesed elavad meie keskel. Pildil AS Hoolekandeteenuste maja Pärnus Uus-Sauga tänaval.
Tänapäeval on suund selline, et psüühilise erivajadusega inimesed elavad meie keskel. Pildil AS Hoolekandeteenuste maja Pärnus Uus-Sauga tänaval. Foto: Erakogu

Üle 60 protsendi pärnumaalastest on valmis olema naabrid psüühi­lise erivajadusega inimesega. Nii selgus hiljutisest sotsiaalministeeriumi tellitud küsitlusest.

Siitkandirahvast meelsa­mini soostuvad psüühilise erivajadusega inimesega kõrvuti elama vaid Viljandi- ja Jõgevamaa elanikud.

70 protsenti eestlastest suhtub psüühilise erivajadustega inimestesse pigem positiivselt. AS Hoolekandeteenuste avalike suhete juhi Katrin Pärgmäe sõnutsi annavad sellised tulemused neile palju indu ja lootust. “Me oleme kümme aastat rabelnud selle nimel, et inimesed vanadest suurtest erihooldekodudest ära tuua,” märkis ta, tunnistades, et nad on varem näinud naabrite hirme ja vastuseisu erivajadustega inimeste kogukonda kolimise suhtes. Niisiis kinnitab uuring, et suund on õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles