KredExi toetuste vastu püsib suur huvi

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu maakonnas on viimastel kuudel KredExi toetuste vastu huvi tundnud 39 korteriühistut.
Pärnu maakonnas on viimastel kuudel KredExi toetuste vastu huvi tundnud 39 korteriühistut. Foto: Ants Liigus

Kevadest nõustavad maakondlikud arenduskeskused korteriühistuid tasuta KredExi toetuste, laenu ja käenduse teemal. Pärnu maakonnas on seda võimalust viimastel kuudel kasutanud 39 ühistut.

KredEx teeb kevadest koostööd maakondlike arenduskeskustega, et pakkuda ühistutele ja tulevikus eraisikutelegi parimat kohapealset nõustamist kohalikke olusid hästi tundvatelt ekspertidelt. “Esimeste kuude statistika näitab, et tegemist oli ülimalt vajaliku ja oodatud teenusega, kuna kogu Eestis on nõustamisvõimalust kasutanud 430 ühistut,” lausus KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu.

SA Pärnumaa Arenduskeskusee (SAPA) juhataja Erik Reinholdi jutu järgi on ühistud selle võimaluse tänuga vastu võtnud: viimasel neljal kuul on korterelamute energiatõhustamise ja KredExi toetuste vastu huvi tundnud 39 ühistut.

Reinhold rääkis, et huvi on tuntud kõigi korterelamutele mõeldud teenuste ehk nii renoveerimislaenu, käenduste kui rekonstrueerimistoetuste vastu. Ühistute tagasiside järgi on tema sõnutsi väga positiivne just võimalus saada infot oma kodukohast, kuna see lihtsustab korterelamu uuendamist.

Ühistud võivad SAPA konsultandi kutsuda oma koosolekulegi, et liikmed saaksid otse eksperdilt küsimusi küsida. “Usume, et järgmisel aastal, kui läheneb uus taotlusvoor, kasvab ka ühistute huvi konsultante koosolekule kutsuda,” lisas Reinhold.

Arenduskeskusest saavad korteriühistud abi küsida nii eri teenuste tingimuste ja sobivuse, taotluste nõuete, ajakava kui tähtaegade kohta. Vajadusel pakuvad konsultandid abi KredExi taotluse täitmisel ja esitamiselgi.

Et kohtumine kokku leppida, tuleb võtta ühendust SAPA konsultandiga.

Mullu jagati korterelamutele erakorraliselt 100 miljonit eurot toetust, millega riigis tehakse korda umbes 310 maja. Järgmistel aastatel jagab KredEx toetustena stabiilselt 50–60 miljonit eurot aastas ehk igal aastal saab korda teha vähemalt paarsada maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles