Riik võtab hoo maha, kehtima hakkavad talvised kiiruspiirangud

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Suviseid kiiruspiiranguid lubavad liiklusmärgid vahetatakse talviste aeglasemat kiirust lubavate vastu.
Suviseid kiiruspiiranguid lubavad liiklusmärgid vahetatakse talviste aeglasemat kiirust lubavate vastu. Foto: Mailiis Ollino

Et temperatuuride langus toob kaasa suurema libedaohu, asutakse homme riigiteedel eemaldama suviseid 110 km/h liikumiskiirust lubavaid liiklusmärke ja kehtima hakkab talvine teehoolduskord.

Kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teede lõikudel jääb kiiruspiiranguna kehtima 100 km/h. Mujal on suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h. “Kindlasti tuletame liiklejatele meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik. Jälgida tuleb tee- ja sõiduolusid ning valida sellele vastav kiirus,” ütles transpordiameti maanteeliikluse juhtimise üksuse juhataja Siim Vaikmaa.

Talviste teeolude korral soovitab ta autojuhtidel meeles pidada, et möödasõit võib võtta oluliselt rohkem aega ja kuna 2+1 teedel on möödasõidurajad piiratud pikkusega, tuleks seda ohtlikku manöövrit üleüldse vältida. 2+2 teedelgi võib möödasõiduks rida vahetanud juht avastada, et teine sõidurida on hoopis teise libedusega ja sõiduk võib teel ootamatult käituda.

Talveks jääb kehtima 110 km/h piirkiirus kokku 36 kilomeetril ja 100 km/h kokku 115 kilomeetril.

Vaikmaa rõhutab, et enne talve tuleb sõidukijuhtidel oma auto ja selle varustus üle vaadata. “Oluline on, et sõidetakse tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrollida tuleb, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras,” ütles ta.

Talverehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist, kuid kohustuslikuks muutuvad need 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles