Lõppenud seeniorkoerte kuu aitas varjupaigast koju kaks koera

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Jahikoer Darja omanik sidus looma varjupaiga ette posti külge ja lahkus. Koerale sobib koduks kindla aiaga maja rahulikus keskkonnas.
Jahikoer Darja omanik sidus looma varjupaiga ette posti külge ja lahkus. Koerale sobib koduks kindla aiaga maja rahulikus keskkonnas. Foto: Urmas Luik

Novembri lõpuga sai otsa MTÜ Varjupaikade seeniorkoerte kampaania, millega loodeti kodu leida üle viie aasta vanustele koertele. Pärnu loomade varjupaiga seitsmest üle viieaastasest koerast võttis kodutee jalge alla kaks ja üks on broneeritud.

Pärnu varjupigast saadeti koduteele kollilaadsed Passion ja Sabiine, kes päästeti Viluvere kutsikavabrikust augustis. Kaheksa-aastane yorkie-laadne D’Artagnan on broneeritud ja ootab kodupakkujate küllatulekut.

Algul Pärnu varjupaigas olnud kuueaastane Hedonly leidis uue kodu Viljandi varjupaiga kaudu. Temagi elas varem Viluveres. 

Varjupaigas aga ootab kodu veel neli üle viieaastast kutsat. Neist kõige kauem on varjupaiga hoole all olnud omaniku loovutatud üheksane Donna, kes osaleb kampaanias teist korda, sest on kodu igatsenud mullu septembrist. 

14 pikka kuud kodu oodanud krapsakas Donna sobib koju, kus pole lapsi ega muid lemmikloomi.
14 pikka kuud kodu oodanud krapsakas Donna sobib koju, kus pole lapsi ega muid lemmikloomi. Foto: Urmas Luik

Uut võimalust ootavad ka omanikult ära võetud kollilaadsed Michel ja Suur-Papa ning Rootsi põdrakoera ehk Jämtlandi tõu laadne koer Darja. Viimasena mainitu jättis omanik maha varjupaiga juurde elektriposti külge seotuna.

Kogu Eestis avasid oma südame ja koduukse seeniorkoertele üheksa peret, mullu pakuti kodu viiele eakale koerale.

Kui soovid Pärnu loomade varjupaiga loomi aidata, siis võid oma kasutatud pleedid ja froteerätikud varjupaika viia. Samuti võetakse hea meelega vastu puhtad linad ja tekikotid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles