Noored saavad kandideerida lapse õiguste saadikuks

Pärnu Postimees
Copy
Loodava võrgustiku suurima ülesandena seisab ees laste ja noorte hääle võimendamine eri teemadel. Foto on illustreeriv.
Loodava võrgustiku suurima ülesandena seisab ees laste ja noorte hääle võimendamine eri teemadel. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Lastekaitse liit teeb algust Euroopas ainulaadse lapse õiguste saadikute võrgustikuga, mille eesmärk on seista tulevikupõlvkonna ehk praeguste seitsme- kuni 18aastaste heaolu eest just neid kõnetavatel teemadel. Liituma oodatakse Pärnumaa noorigi.

Lapse õiguste saadik on alla 18aastane laps või noor, kes esindab iseenda ja teiste oma piirkonna alaealiste arvamust, mida aitab võimendada üle-eestiline saadikute võrgustik.

Lapse õiguste saadiku roll koolis, kogukonnas või riiklikus mastaabis saab olla eakaaslaste esindamine, mille eeldus on kandideerimisprotsessi edukas läbimine. Täpse info ja kandideerimisavalduse leiab lastekaitseliidu kodulehelt.

Loodava võrgustiku suurima ülesandena seisab ees laste ja noorte hääle võimendamine eri teemadel, samuti üle-eestilise piirkondliku kaetuse tagamine ja konventsiooni praktikasse toomine, kuid seda enam aitab see esile tuua teemasid, millest muidu on vähe räägitud, näiteks huvitegevuse rahastus.

“Võrgustiku mõte sai alguse ÜRO lapse õiguste konventsiooni 30. aastapäeva sündmustest inspireerituna, kus 20. novembril 2019. aastal Euroopa Parlamendis üle maailma kokku tulnud noorte sõnum oli üks: ärge rääkige meile sõna andmisest, vaid tehkem seda. Märganud Eestis samu paralleele eelkõige kaasamise ja lapsi puudutavate teemade puhul, leidsime, et lahendus ei ole kaugel, kui soovime, et lapsi puudutavatel teemadel oleksid kõige paremad eksperdid hoopis lapsed ise,” selgitas võrgustiku looja ning koordinaator, kunagine lastekaitse liidu noortekogu juht Triin Sooäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles