Aitame! ⟩ Toidupanga annetuskärud ootavad heatahtlike abi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Toidupanga ja Rimi ühiskampaanias osaledes saab raskustes peredele abikäe ulatada.
Toidupanga ja Rimi ühiskampaanias osaledes saab raskustes peredele abikäe ulatada. Foto: Erakogu

Pärnumaal elab 591 inimest, kes iga nädal saavad toidupangast abi. Detsembrist on Rimi kauplustes annetuskorvid, kuhu igaüks saab lisada oma toiduannetuse puudust kannatajatele. 

591 toidupangast abisaajat on suur arv, kui panna iga numbri asemele inimene. Aasta algusest novembri keskpaigani on neile jagatud 181 400 kilogrammi toitu. 

Tegelikkuses on abivajate arv veel suurem. Koroonakriisist tingituna on abi saajate hulk aastataguse ajaga võrreldes hüppeliselt kasvanud. See eeldab suuremat toidukogustki.

“Abi küsida pole kellelgi kerge ja kõik, kel praegu läheb kenasti, on väga oodatud nõrgemaid aitama. Rimi annetuskorvidesse sobib “parim enne” tüüpi toidukaup, millest saab lihtsalt perele sooja roa valmistada: purgisupid, pannkoogijahud, pudruhelbed, makaronid, konservid, õlid, aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ja muu selline,” selgitas Eesti toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Kogu riigis saab toidupangast abi keskmiselt 13 700 elanikku nädalas, aga vajadus on palju suurem, sest Eestis elab suhtelises vaesuses 272 000 ja absoluutses vaesuses 30 500 inimest.

Abi küsida pole kellelgi kerge ja kõik, kel praegu läheb kenasti, on väga oodatud nõrgemaid aitama.

Piet Boerefijn, Eesti toidupanga tegevjuht

Kampaaniat vedav Rimi annetab toidupangale jõulude magusaks muutmiseks 5000 purki mett ja kutsub kõiki heategijaid üles  annetama ka mett, pähkleid, kuivatatud puuvilju või muud pühadehõngulist, et muuta abivajajate jõuludki harilikust erilisemaks.

“Nõrgemate aitamine jõulukuul on tavapärane. Tegelikult vajavad raskustesse sattunud inimesed abi iga päev. Just seepärast aitamegi terve kuu vältava toidukogumise abil täiendada toidupanga varu, et ülejäänud aastalgi piisaks neil head ja paremat abivajajate toetuseks,” tõdes Rimi tegevjuht Vaido Padumäe.

Peale annetuskorvide kauplustes on sel aastal esimest korda võimalik annetada e-poes, kus oma ostukorvile saab lisada kolme-, viie- või kümneeurose annetuse. See jääb Rimi e-poodi pikemaks perioodiks, sest abi vajatakse aasta läbi. Annetussumma kantakse kord kuus üle toidupangale, kust toetuse abil soetatud toiduabi saadetakse igasse Eesti nurka. 

Eelmisel aastal kolmandat korda toimunud annetuskampaaniaga koguti toidupangale umbkaudu 22 000 kilo toidukraami, mida oli pea kaks korda enam kui esimese kampaania ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles