Esimesed energiatoetused jõuavad Pärnus õige pea pangaarvetele

Pärnu Postimees
Copy
Hüppeliselt kasvanud elektriarved neelavad kontodelt seninägemata summasid.
Hüppeliselt kasvanud elektriarved neelavad kontodelt seninägemata summasid. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus maksab neljapäeval ligemale 350 perele või üksikisikule välja esimesed energiakulude hüvitised, keskmine hüvitissumma on 185 eurot.

Täna kella 14 seisuga oli energiakulude kompenseerimise taotlusi esitatud ligemale 2360. Arv pole täpne, sest osa samade andmetega taotlusi on esitatud topelt või isegi kolmekordselt.

Peamiseks taotlejate mureks on seni olnud elektriarvete kättesaamine. “Kellele neid saadetud pole või on arve kadunud, saab arveid vaadata energiamüüja iseteeninduskeskkonnast, kuid paraku ei tule kõik sinna sisselogimisega toime,” tõdes Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Arveid saab vaadata Eesti Energia e-teenindusest, Eesti Gaasi e-teenindusest, Alexela iseteenindusest, Elektrumi iseteenindusest ja 220 Energia e-teenindusest. Lisainfot saab Eesti Energia blogistki.

Energiaarvete tasumise toetuseks on Pärnus esitatud üle 2300 avalduse.
Energiaarvete tasumise toetuseks on Pärnus esitatud üle 2300 avalduse. Foto: Videokaader

Veebiaadressile energiatoetus.parnu.ee on koondatud nii eesti kui vene keeles kogu energiakulude hüvitamisega seotud info. Toetust makstakse üksikisikutele ja peredele, kelle kuu netosissetulek jääb alla mediaanpalga, mis on perekonna esimese liikme puhul 1126 eurot kuus. Pere iga järgmise vähemalt 14aastase liikme puhul lisatakse sellele 563 (koefitsient 0,5) ja alla 14aastase liikme puhul 337,8 (koefitsient 0,3) eurot.

Näiteks kahe täiskasvanu ja kahe alla 14aastase lapsega perel on netosissetuleku piiriks 2364,6; kahe täiskasvanu, ühe vähemalt 14aastase ja ühe alla 14aastase lapsega perel 2589,8 ning ühe täiskasvanu ja ühe vähemalt 14aastase pereliikme puhul (see võib olla nii elukaaslane kui laps) 1689 eurot kuus.

Isikutele ja peredele, kelle sissetulek jääb alla kehtestatud piirmäärasid või on sellega võrdne, hüvitatakse septembrist (tagasiulatuvalt) kuni märtsini 80 protsenti arvetel toodud energia koguhinna sellest osast, mis ületab elektril 120 €/MWh (12 s/kWh), gaasil 49 €/MWh (4,9 s/kWh) ning kaugküttel 78 €/MWh (7,8 s/kWh).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles