Pärnu täiskasvanuõpe võib jätkuda senises hoones (1)

Pärnu Postimees
Copy
Ministeerium on kinnitanud, et praegused Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased jätkavad pärast koolipidamise üleandmist  õppekavaga, mille järgi nad PTGs õppima asusid.
Ministeerium on kinnitanud, et praegused Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased jätkavad pärast koolipidamise üleandmist  õppekavaga, mille järgi nad PTGs õppima asusid. Foto: Urmas Luik

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tegi Pärnu linnavalitsusele ettepaneku, et Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis (PTG) õppijad saaksid Noorte väljak 2 õppetööd jätkata veel vähemalt kahe õppeaasta jooksul.

Pärnu linnavolikogu otsustas 2020. aasta detsembris PTG tegevuse 2022. aasta 31. augustist lõpetada ja volitada linnavalitsust sõlmima haridus- ja teadusministeeriumiga kokkulepet, millega PTGs õppijatele tagatakse Pärnumaa kutsehariduskeskuses põhi- ja üldkeskhariduse omandamise jätkumine mittestatsionaarse üldharidusõppe vormis.

Minister andis eile, 9. veebruaril Pärnu linnapeale saadetud kirjas teada, et pärast koolipidamise linnalt riigile üleminekut saavad PTG õpilased jätkata põhi- ja üldkeskhariduse omandamist eelmainitud vormis. Küll peab Kersna mõistlikuks jätta kool senisesse asukohta vähemalt kaheks järgmiseks õppeaastaks.

“Koostöös riigiga on leitud lahendus, mis teeb ümberkorralduse ja ülemineku sujuvamaks,” ütles hariduse eest vastutav abilinnapea Varje Tipp. “Paljud täiskasvanute gümnaasiumi õpilased rääkisid, et neile on Noorte väljak 2 ruumid väga sobivad, ja nad pelgasid kooli vaimu kadumist suures kutsehariduskeskuse kompleksis.”

Ministeerium on kinnitanud, et praegused PTG õpilased jätkavad pärast koolipidamise üleandmist  õppekavaga, mille järgi nad PTGs õppima asusid. Samuti lähevad kooli töötajate töölepingud muutmata kujul selle aasta 1. septembrist üle riigikoolile. Muutub vaid koolipidaja: Pärnu linna asemele asub riik.

Halduslepingut haridus- ja teadusministeeriumi ja Pärnu linna vahel pole veel sõlmitud. Koos 9. veebruari kirjaga on ministeerium saatnud linnavalitsusele halduslepingu projekti, mis sisaldab kooli üleandmise üksikasju ja Noorte väljak 2 hoone kasutamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles