Mugavusest haaratakse naistepäevaõisi toidupoest

Helen Clark
, Reporter
Copy
Tootsi lillepoe müüja Janne Põder näitab naistepäeva menukeid tulpe.
Tootsi lillepoe müüja Janne Põder näitab naistepäeva menukeid tulpe. Foto: Urmas Luik

Tõika, et tänapäeva inimene on mugav ja eelistab soo­vitu ühest kohast kätte saada, näitab seegi, et aasta-aastalt on ostjaid legendaarsel Pärnu Rüütli tänava lilleturul vähemaks jäänud. Sealsed müüjad tunnistavad, et kõik poed on tänapäeval lilledest tulvil ja seepärast pole tunglemist ega rahvamöllu ­oodata isegi naistepäeval.

“Vanasti oli ikka rohkem ­seda lillemüüki, aga nüüd järjest vähem,” nentis Rüütli tänava lilleturu staažikas müüja ­Lii-Asta Seling. Tema loeb oma suurimateks konkurentideks ­toidupoode, kust mugav õied muid oste tehes kaasa haarata. Nende ostjate hulgas, kes siiski leiavad tee lilleturule, on naistepäeval menukamad lilled tulbid, roosid, nelgid ja liiliad.

Seling rääkis, et kliendid mainivad sageli sedagi, kellele naistepäevaõied kingitakse. Abikaasasid ja tüdruksõpru peetakse alati meeles, aga leidub selliseidki mehi, kes tunnevad rõõmu võõraste inimeste rõõmustamisest. “Mõni kingib niisama ka: kõnnib lillesülemiga mööda tänavat ja ulatab õie kellelegi vastutulijaist,” muigas müüja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles