Üle 55 000 deklareerija saab tulumaksu tagastuse juba täna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna saavad tulumaksu tagasi need esimesed tulu deklrareerijad, kes esitasid oma deklaratsiooni elektrooniliselt ja kelle deklaratsioon ei vajanud täiendavat kontrolli.

Nii nagu maksu- ja tolliamet (MTA) on varem korduvalt kinnitanud, on esimeste tulumaksu tagasisaajate seas need inimesed, kes esitasid ka oma eelmise, 2010. aasta tuludeklaratsiooni õigel ajal ja kellel ei olnud ajavahemikul 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012 maksuvõlgasid, teatas MTA avalike suhete juht Anne Osvet.
 
MTA edastab täna tulumaksu tagastamiseks pankadele maksekorraldused, mille alusel kannavad pangad raha inimeste kontodele. Tulumaksu saavad kätte esimesed 55 664 maksumaksjat summas 15 miljonit eurot.
 
"Oleme küll lubanud alustada tulumaksu tagastamisega hiljemalt 28. veebruaril, kuid et meil on nii palju õiguskuulekaid maksumaksjaid, kes tegid e-deklaratsiooni ära kohe esimestel päevadel, otsustasime nende ootusi täita,“ ütles MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. Tema sõnul saab amet nii tagastamise koormust hajutada, sest iga toiming võtab omajagu aega.
 
Kõik maksumaksjad saavad oma tuludeklaratsiooni kohta infot personaalselt tuludeklaratsiooni infoleheküljelt. Teave, mis kuupäeval tagastusotsus tehakse, ilmub veel e-maksuametis ja e-tollis inimese deklaratsiooni infolehele.

Kui MTA soovib täiendavaid dokumente, saab neid MTAsse saata spetsiaalse lingi kaudu, mis on avatud konkreetse maksumaksja jaoks tema tuludeklaratsiooni infoleheküljel.
 
Täna lõunaks oli maksu- ja tolliametile elektrooniliselt ja paberil kokku esitanud tuludeklaratsiooni 379 900 inimest. Nende alusel kuulub tagastamisele 67,2 miljonit eurot ja juurdemaksmisele 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles