Supeluse jääb taas suveks autovabaks

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu Supeluse tänaval lubatakse taas sõiduteel patseerida.
Pärnu Supeluse tänaval lubatakse taas sõiduteel patseerida. Foto: Mailiis Ollino

Teisipäeva, 31. mai hommikul paigaldavad töömehed tänavugi Pärnu Supeluse tänava kaseallee algusse autoliiklust keelavad märgid ja tõkised, et vabastada uulits jalakäijatele ja kergliikuritele.

Autoliikluse arvelt aasta kõige soojemaks ja rahvarohkemaks ajaks juurde võidetud pind võimaldab Supeluse-äärsetel söögikohtadel välikohvikutega laieneda kõnniteele, jättes samal ajal inimestele liikumisruumi ja luues eeldused korraldada meelelahutust.

Teisipäeviti kõlab Supeluses ehe folkmuusika ega saa välistada, et tosinasse autovabasse nädalasse lisandub muidki ettevõtmisi.

Esimest korda avatakse Supeluse suvepromenaad nii-öelda pauguga: tänav muutub autovabaks lastekaitsepäeval, on avasündmuski mõeldud ennekõike väiksematele pärnakatele. Muudest suurematest üritustest on Supelusse kavandatud “Tere, Pärnu suvi!” 21. juunil, tänavatoidufestival “Pärnu maitsete uulits” 30. juulil ja Supeluse aastalaat 6. augustil.

Suvine liikluskorraldus Supeluses on samasugune kui mullu. Autodele suletud ala tähistavad liiklusmärgid, tänavat hakkavad ilmestama lillekastid ja kesklinnapoolses otsas võtab koha sisse Pärnule iseloomuliku kujundusega “pildiraam”. Sõidutee kohale aga sätitakse valgusketid.

Nikolai-Supeluse nurgale toob Pärnu muuseum taas retrospektiivse näituse. Seekord kõneleb fotoväljapanek Supeluse tänava pikast ja põnevast ajaloost.

Autovabaks jääb Supeluse tänav 28. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles