Loomakaitsjad aitasid ketis mädanenud ja nälginud Pontu tohtrite hoole alla

Sirle Matt
, reporter
Copy
Praeguseks on Pontu omanikult võõrandatud ja veterinaarkliinikus, kuid pole kindel, kas ta jääb ellu.
Praeguseks on Pontu omanikult võõrandatud ja veterinaarkliinikus, kuid pole kindel, kas ta jääb ellu. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Loomakaitse liidu vabatahtlik leidis vihje peale pühapäeva õhtul Kilingi-Nõmmelt eramu juurest lühikesse ketti aheldatud, maas lebava koera. Nälginud, vaglad seljas, silmadest ja ninast mäda nirisemas. Hais, mis koerast tuli, mattis hinge. Vabatahtlik tõstis looma autosse, öökis ja oksendas sealjuures, ja sõidutas hinge vaakuva kutsa maaülikooli väikeloomakliinikusse.

Eestimaa loomakaitse liidu Lõuna-Eesti koordinaator Kristi Metsa oli kohapeal, kui veterinaararst koera vastu võttis. Loom oli sedavõrd halvas seisus ja alakaaluline – vaid 17 kilogrammi –, et tohter polnud kindel, kas too hommikut näeb. Umbkaudu 15aastane Pontu karjus, kui tema tagakeha puudutati.

Omaniku selgitust mööda halvenes koera seisund järsku. Koer keeldus söögist. Siis hakkas ninast paksu tatti jooksma, silmad läksid vesiseks. Koera vähest kaalu põhjendas perenaine asjaoluga, et loom ei olnud midagi söönud juba paar nädalat. “Ma tõin talle kõiksugust head ja paremat. Kõike, mida ma veel oskasin anda,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles